Τετάρτη, 14 Απριλίου, 2021

Κορωνοϊός: καλύτερα ο γιατρός, εκτός “κάδρου” ιχνηλατήσεων η περιοχή του Αγρινίου

Κορωνοϊός: καλύτερα ο γιατρός, εκτός “κάδρου” ιχνηλατήσεων η περιοχή του Αγρινίου

Εξελίξεις αναμένονται και σήμερα στην Αιτωλοακαρνανία μετά την εμφάνιση του πρώτου επιβεβαιωμένου κρούσματος κορωνοϊού, το οποίο αφορά 48χρονο γιατρό που διαμένει στο Αιτωλικό.

Ο ιδιώτης γιατρός παρουσίασε ήπια αρχικά συμπτώματα την περασμένη Τετάρτη, το Σάββατο επιβεβαιώθηκε πως νοσεί και από τη Δευτέρα νοσηλεύεται στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου καθώς παρουσίασε υψηλό πυρετό.

Η υγεία του ευτυχώς δεν εμπνέει ανησυχία, έχει πνευμονία και δεν είναι διασωληνομένος. Έχει πλήρη συνείδηση και δίνει στοιχεία για τις επαφές του ώστε να προχωρήσει το στάδιο των ιχνηλατήσεων.

Σε αυτό το μέτωπο οι τελευταίες πληροφορίες είναι πως βγαίνει από το «κάδρο» χωριό κοντά στο Αγρίνιο απ’ όπου έλκει την καταγωγή του άτομο από το οικογενειακό περιβάλλον του γιατρού καθώς δεν το έχει επισκεφθεί τις τελευταίες 14 ημέρες.

Σημειωτέον πως στο χωριό αυτό προκλήθηκε ανησυχία τις τελευταίες ημέρες η οποία ωστόσο δεν προκύπτει να είναι βάσιμη.

Μέχρι τώρα τα επιβεβαιωμένα κρούσματα στην Αιτωλοακαρνανία αφορούν τον γιατρό, δυο γυναίκες που εργάζονταν ως καθαρίστριες, την ηλικιωμένη που φέρεται να μετέδωσε τη νόσο στο γιατρό και μια ανιψιά της. Φέρεται να νόσησε και η σύζυγο του με ήπια συμπτώματα και δεν απαιτήθηκε να κάνει το τεστ.

Αναμένονται ωστόσο και τα αποτελέσματα των δειγμάτων 5-6 ακόμη ατόμων που είχα επαφή με τον γιατρό.

Παράλληλα αναμένεται και το αποτέλεσμα δείγματος πακιστανού που νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο Μεσολογγίου και ο οποίος δεν σχετίζεται μέχρι τώρα με τον γιατρό. Σε περίπτωση που το δείγμα του είναι θετικό προφανώς θα πυροδοτήσει ευρύτερη ανησυχία καθώς ο εν  λόγω αλλοδαπός διαμένει με πολλούς συμπατριώτες του.

Θέματα που ενδιαφέρουν

1 Σχόλιο

  1. Κρουστιάνος

    Η γιαγιά που τους κόλλησε ο
    όλους από πού το κόλλησε η ιδια;
    Για να καταλάβεται τι έχει να γίνει μετα το Πάσχα…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.