Τετάρτη, 19 Ιανουαρίου, 2022

Κορωνοϊός: στο «κόκκινο» το Νοσοκομείο Αγρινίου – ζητείται σχέδιο, διακομιδές στα Γιάννενα

Κορωνοϊός: στο «κόκκινο» το Νοσοκομείο Αγρινίου – ζητείται σχέδιο, διακομιδές στα Γιάννενα

Στο «κόκκινο» είναι η κατάσταση στο Νοσοκομείο Αγρινίου με την πίεση του 4ου κύματος του κορωνοϊού να είναι μεγάλη, τις κλίνες να μην επαρκούν αλλά και το ιατρικό προσωπικό να είναι στα όρια των αντοχών του.

Όπως είναι ήδη γνωστό, η κλινική κορωνοϊού έχει γεμίσει και πλέον νοσηλεύει 67 ασθενείς, 20 περισσότερους συγκριτικά μ’ ένα δεκαήμερο πριν.

Ακόμη και ήπια περαστικά διακομίζονται στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο των Ιωαννίνων σε συνεννόηση με τον Αγρινιώτη διοικητή του, Νίκο Κατσακιώρη. Στην πρωτεύουσα της Ηπείρου μεταφέρθηκαν ήδη από την περιοχή του Αγρινίου τρία άτομα στην κλινική covid και δύο στη ΜΕΘ.

Σε αυτό το περιβάλλον στις υγειονομικές αρχές έχει σημάνει συναγερμός και αναζητούνται τρόποι διαχείρισης της κατάστασης, ημίμετρα δηλαδή καθώς οι ελλείψεις προσωπικού είναι μεγάλες και ενίσχυση σε αυτο το πεδίο δεν προβλέπεται.

Ως «αρκετά επιβαρυμένη» αποδέχεται εξάλλου την κατάσταση στο νοσοκομείο Αγρινίου ο διοικητής της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας Γιάννης Καρβέλης  σε δήλωση του.

Προς το παρόν εξετάζεται η διάθεση και άλλων κρεβατιών για τους ασθενείς κορωνοϊού και η συνέχιση της μεταφοράς ασθενών σε νοσηλευτικά ιδρύματα όμορων περιοχών.

Τα ζητήματα εξάλλου τέθηκαν σήμερα σε συνάντηση του κ. Καρβέλη με τον Διευθυντή της Ιατρικής Υπηρεσίας του Νοσοκομείου κ. Αλμπάνη ενώ αύριο, Τρίτη 29/11, στο Αγρίνιο προγραμματίζεται να βρεθεί η λοιμωξιολόγος του Ρίου Καρολίνα Ακινόσογλου για να εκτιμήσει την κατάσταση.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.