Πέμπτη, 28 Ιανουαρίου, 2021

Κορωνοϊός – Λάρισα: Συγκλονιστικές στιγμές στη ΜΕΘ – Ζήτησε να αποχαιρετήσει τους δικούς του έστω και με βιντεοκλήση

Κορωνοϊός – Λάρισα: Συγκλονιστικές στιγμές στη ΜΕΘ – Ζήτησε να αποχαιρετήσει τους δικούς του έστω και με βιντεοκλήση

Εξαιρετικά δύσκολες είναι οι στιγμές που περνούν ασθενείς και γιατροί στα νοσοκομεία της χώρας, δίνοντας μάχη με την πανδημία του κορονοϊού.

Χαρακτηριστική περίπτωση η εμπειρία που είχε με έναν ασθενή ο Απόστολος Κομνός, διευθυντής στη ΜΕΘ του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας.

“Ένας 80χρονος, ο οποίος δεν ήθελε να υποστηριχθεί με διασωλήνωση, έφτασε στα όριά του και ζήτησε να αποχαιρετήσει τους δικούς του” είπε μιλώντας στην εκπομπή του Mega “Live News”.

“Με βιντεοκλήση τους μίλησε, τους αποχαιρέτησε. Ευτυχώς ακόμη δεν χάθηκε και να ελπίζουμε να μην χαθεί” πρόσθεσε εμφανώς συγκινημένος ο διευθυντής της ΜΕΘ ο οποίος έκανε λόγο για πρωτόγνωρες καταστάσεις στα νοσοκομεία της χώρας.

Λάρισα: Τέσσερα παιδιά νοσηλεύονται με κορονοϊό

Την ίδια ώρα τόνισε ότι στο νοσοκομείο νοσηλεύονται σε απλές κλίνες και τέσσερα παιδιά, για ένα εκ των οποίων δόθηκε μάχη ούτως ώστε να μη διασωληνωθεί.

“Το νοσοκομείο έχει διαθέσει 123 κλίνες για περιστατικά Covid-19 και 24 κλίνες ΜΕΘ. Έχουμε φτάσει στα όριά μας. Θα λειτουργήσουμε με τη βοήθεια των συναδέλφων μας που θα μας συνδράμουν, άλλες 5 κλίνες θα ανοίξουν μέσα στο Σαββατοκύριακο. Και στη Λαμία μέσα στο Σαββατοκύριακο πιστεύω ότι θα ανοίξουν άλλες 5 κλίνες. Από τα άλλα νοσοκομεία δεν υπάρχει φως” ανέφερε ο κ. Κομνός, περιγράφοντας την κατάσταση του νοσοκομείου της Λάρισας.

Πρόσθεσε ότι το νοσοκομείο θα διαθέσει άλλες 53 κλίνες, εκτιμώντας ότι και αυτές θα γεμίσουν γρήγορα. Όπως εξήγησε, το γενικό νοσοκομείο της περιοχής έχει μετατραπεί αποκλειστικά σε νοσοκομείο για Covid-19 περιστατικά, αφού δε νοσηλεύει και δεν εξετάζει άλλα περιστατικά, τα οποία διοχετεύονται στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο.

Οι κλίνες ΜΕΘ είναι γεμάτες, με τους γιατρούς να δημιουργούν απλές κλίνες σε ΜΕΘ, προκειμένου να μπορέσουν να ανταποκριθούν στην αυξημένη εισαγωγή ασθενών.

Πηγή: thetoc.gr

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.