Κυριακή, 24 Οκτωβρίου, 2021

Κορωνοϊός: Νέα εστία μετάδοσης σε γηροκομείο στη Θεσσαλονίκη – 22 κρούσματα

Κορωνοϊός: Νέα εστία μετάδοσης σε γηροκομείο στη Θεσσαλονίκη – 22 κρούσματα

Πρόκειται για 15 ηλικιωμένους που φιλοξενούνται στον οίκο ευγηρίας και εφτά άτομα από το νοσηλευτικό προσωπικό

«Συναγερμός» έχει σημάνει από νέα διασπορά κορωνοϊού που εντοπίστηκε στο γηροκομείο «Εστία Παπαγεωργίου» στον Εύοσμο Θεσσαλονίκης. Σύμφωνα με το Grtimes, στον οίκο ευγηρίας καταγράφονται συνολικά 22 επιβεβαιωμένα κρούσματα.

Όπως επισημαίνει μιλώντας στο GRTimes o πρωτοπρεσβύτερος Γεώργιος Μίλκας, τα θετικά κρούσματα εντοπίζονται σε 15 ηλικιωμένους του γηροκομείου και σε 7 εργαζόμενους. Χθες, μια 80χρονη τρόφιμος ανέβασε πυρετό και αμέσως κλήθηκε ο ΕΟΔΥ, οπού διενέργησε τεστ σε όλους τους ηλικιωμένους και τους εργαζομένους της «Εστίας Παπαγεωργίου».

Στη συνέχεια, οι 15 ηλικιωμένοι, των οποίων οι ηλικίες κυμαίνονται γύρω στα 80 έτη, μεταφέρθηκαν στα νοσοκομεία Ιπποκράτειο και Παπαγεωργίου και όπως αναφέρει χαρακτηριστικά ο π. Γεώργιος «έχουν ήπια συμπτώματα» ενώ τα 7 άτομα του προσωπικού βρίσκονται σε κατ’ οίκον περιορισμό.

Ο π. Γεωργίος αναφέρει πως το επισκεπτήριο του γηροκομείου είχε απαγορευτεί από τον Μάρτιο, ενώ πλέον οι εργαζόμενοι θα διανυκτερεύουν σε έναν ξενώνα δίπλα στο γηροκομείο, για να αποφευχθεί η μεταφορά του ιού.

Σημειώνεται μάλιστα πως στις 12 το μεσημέρι αναμένεται να γίνει εκ νέου έλεγχος στο προσωπικό και τους τρόφιμους του γηροκομείου από τον ΕΟΔΥ, ενώ στον χώρο θα γίνουν απολυμάνσεις. Στην «Εστία Παπαγεωργίου» φιλοξενούνται 45 ηλικιωμένοι ενώ το προσωπικό στελεχώνουν 25 άτομα.

Υπενθυμίζεται πως από τον οίκο ευγηρίας στο Ασβεστοχώρι, που αποτέλεσε την πρώτη εστία διασποράς του κορωνοϊού σε ηλικιωμένους στην πόλη, έχουν καταλήξει συνολικά έξι ηλικιωμένοι.

protothema.gr

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.