Τρίτη, 19 Ιανουαρίου, 2021

Κορωνοϊός: Παρατείνονται μέχρι 4 Μαΐου τα περιοριστικά μέτρα

Κορωνοϊός: Παρατείνονται μέχρι 4 Μαΐου τα περιοριστικά μέτρα

Την παράταση των περιοριστικών μέτρων έως τις 4 Μαΐου, ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας κατά τη σημερινή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών .
Τόνισε πως «στις αρχές της επόμενης εβδομάδας, ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα απευθυνθεί στους Έλληνες, για να παρουσιάσει το συγκροτημένο σχέδιο της Κυβέρνησης. Το πλαίσιο, δηλαδή, στο οποίο θα κινηθούμε κατά το επόμενο διάστημα.

Όπως έχουμε πει, η μετάβαση στη νέα κανονικότητα θα είναι αργή θα εξελιχθεί σε διαδοχικές φάσεις, διαδοχικά μέσα στον Μάιο και τον Ιούνιο».

Επίσης ανακοίνωσε ότι πρόθεση της κυβέρνησης είναι να αρθεί η υποχρέωση αποστολής μηνύματος, sms ή του εγγράφου που έχουν οι πολίτες, με το άνοιγμα των καταστημάτων από τις 4 Μαΐου και μετά, υπογραμμίζοντας ότι θα αποτυπωθούν όλα με λεπτομέρεια στο στρατηγικό σχεδιασμό που θα παρουσιάσει ο πρωθυπουργός την επόμενη εβδομάδα.

Για τα νηπιαγωγεία και τα σχολεία ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε ότι η κυβέρνηση περιμένει την εισήγηση των ειδικών και ότι η κατεύθυνση είναι ότι οι βαθμίδες εκπαίδευσης θα ανοίξουν. «Περιμένουμε να δούμε την ιεράρχηση, τη σειρά και το χρονικό διάστημα μεταξύ κάθε επόμενης φάσης. Θα αποτυπωθεί στο συνολικό σχέδιο που θα παρουσιάσει ο πρωθυπουργός» πρόσθεσε.

Επίσης για τη χρήση μάσκας σημείωσε ότι είναι ένα από τα μέτρα το οποίο θα χρειαστεί να το συνηθίσουμε και ότι η κυβέρνηση περιμένει τις οδηγίες των ειδικών για τον τρόπο εφαρμογής.

Μιλώντας για τους ηλικιωμένους και τις ευπαθείς ομάδες τόνισε ότι θα χρειαστεί να προστατευτούν για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα και θα είναι στις τελευταίες φάσεις του σχεδίου.

«Σε κάθε φάση θα αξιολογούνται οι επιπτώσεις στην υγεία του πληθυσμού και θα προχωρούμε εβδομάδα με εβδομάδα ενώ, επιστρέφοντας στην κανονικότητα θα διατηρήσουμε συνήθειες  που θα μας συντροφεύουν από δω και πέρα:

– Συνεχίζουμε να πλένουμε τακτικά και σχολαστικά τα χέρια μας,

– Αποφεύγουμε να αγγίζουμε το πρόσωπό μας,

– Αποφεύγουμε τις χειραψίες,

– Αποφεύγουμε τις κοντινές επαφές και τηρούμε αποστάσεις.

Και φυσικά τηρούμε τα επιπλέον μέτρα ατομικής και συλλογικής προστασίας που θα μας υποδείξουν οι ειδικοί, για όσο χρονικό διάστημα χρειαστεί».

Ο κ. Πέτσας επανέλαβε ότι «οι Έλληνες δείξαμε πως, στα δύσκολα, ενωμένοι, τα καταφέρνουμε. Και το ίδιο ενωμένοι θα προχωρήσουμε στη σταδιακή μετάβαση στη νέα κανονικότητα. Η πορεία αυτή θα γίνει με σχέδιο, σταδιακά, συγκροτημένα. Για να προετοιμαστούν όλοι στη σταδιακή αυτή μετάβαση χρειάζεται έγκαιρη ενημέρωση»

 

 

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.