Σάββατο, 16 Ιανουαρίου, 2021

Κορωνοϊός: Περαιτέρω βελτίωση για τον γιατρό , αρνητικά επτά ακόμη δείγματα από την περιοχή του Αγρινίου

Κορωνοϊός: Περαιτέρω βελτίωση για τον γιατρό , αρνητικά επτά ακόμη δείγματα από την περιοχή του Αγρινίου

Aισιοδοξία επιτρέπουν τα νεώτερα στοιχεία για τον κορωνοϊό και την Αιτωλοακαρνανία.

Αφενός δεν προκύπτει εξάπλωση της νόσου στην περιοχή των Οινιάδων-Αιτωλικού και αφετέρου και τα νέα αποτελέσματα δειγμάτων από την περιοχή του Αγρινίου είναι αρνητικά. Παράλληλα η υγεία του γιατρού που νόσησε βαίνει διαρκώς βελτιούμενη.

Ειδικότερα, μεγάλα σημάδια βελτίωση έδειξε και χθες , Τρίτη, η κατάσταση της υγείας του 48χρονου γιατρού από το Αιτωλικό, του πρώτου δηλαδή επιβεβαιωμένου κρούσματος κορωνοϊού στο Νομό. Πιθανότατα σήμερα θα γίνει προσπάθεια για να αποσωληνωθεί χωρίς αυτό να σημαίνει πως τα επόμενα 24ωρα δεν είναι σημαντικά.

Ταυτόχρονα είναι αρνητικά όλα τα νεώτερα αποτελέσματα (επτά χθες) ελέγχου δειγμάτων από την περιοχή του Αγρινίου ωστόσο αναμένονται τα αποτελέσματα έξι ακόμη ατόμων. Χαρακτηριστικό είναι πως ελήφθη και δείγμα ηλικιωμένης που νοσηλευόταν στο Αγρίνιο με συμπτώματα που θεωρήθηκα ύποπτα. Δυστυχώς η ηλικιωμένη κατέληξε, το δείγμα ήταν ωστόσο αρνητικό σε κορωνοϊό.

Αρνητικά εξάλλου υπήρξαν και τα δείγματα ατόμων από Μεσολόγγι- παραχελωίτιδα και Αιτωλικό γεγονός που επιτρέπει την εκτίμηση πως δεν υπήρξαν χαρακτηριστικά εξάπλωσης της νόσου πέραν των πέντε επιβεβαιωμένων κρουσμάτων που σχετίστηκαν με την περίπτωση του γιατρού.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.