Κυριακή, 18 Απριλίου, 2021

Κορονοϊός:  πίεση στο Νοσοκομείο Αγρινίου με 31 νοσηλευόμενους

Κορονοϊός:  πίεση στο Νοσοκομείο Αγρινίου με 31 νοσηλευόμενους

Η αύξηση των εισαγωγών στα Νοσοκομεία της Αιτωλοακαρνανίας είναι το στοιχείο που προβληματίζει στην περιοχή περισσότερο από τον αριθμό των κρουσμάτων κορωνοϊού ο οποίος έχει συγκρατηθεί σε διαχειρίσιμα επίπεδα (13 χθες).

Ειδικότερα, στο Νοσοκομείο Αγρινίου πλέον νοσηλεύονται 31 άτομα με κορωνοϊό εκ των οποίων τα τέσσερα στη ΜΕΘ-COVID. H κατάσταση είναι οριακή καθώς υπό προϋποθέσεις δύναται να αναπτυχθούν 10 ακόμη κλίνες αλλά αυτό θα σημάνει έλλειψη προσωπικού για της διαχείριση των άλλων ασθενών.

Παράλληλα το Νοσοκομείο Αγρινίου είναι σε ετοιμότητα για τυχόν διακομιδές ασθενών από την Αχαΐα αν και τη σχετική προτεραιότητα την έχουν τα νοσοκομεία Πύργου και Ιωαννίνων.

Όπως και να έχει όλοι έχουμε τα βλέμματα μας στραμμένα και στις εκτιμήσεις των λοιμωξιολόγων.  Είναι ανάγκη να μειωθεί ο δείκτης Rt, που αφορά στον αριθμό των δευτερογενών κρουσμάτων κάτω από το 1, δήλωσε ο καθηγητής Μικροβιολογίας του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, Αλκιβιάδης Βατόπουλος προαναγγέλλοντας την παράταση του lockdown και την επόμενη εβδομάδα.

Μιλώντας στον Σκάι ο κ. Βατόπουλος είπε πως εκτιμά ότι αυτές τις μέρες θα καταγραφεί η κορύφωση της πανδημίας και σταδιακά θα αρχίσουν να περιορίζονται τα κρούσματα.«Κρατάει πολύ αυτή η ιστορία, περισσότερο από όσο θα θέλαμε. Ίσως έχουμε μια αύξηση των θανάτων και των διασωληνώσεων, αλλά σιγά σιγά θα μαζευτεί η κατάσταση», επισήμανε, ενώ πρόσθεσε ότι «αυτό που φοβόμαστε είναι το απρόβλεπτο, δηλαδή να έχουμε υπερμετάδοση σε κάποια περιοχή που δεν το περιμέναμε».

 Ετοιμασίες για τις νέες εμβολιαστικές γραμμές

Έχει γίνει γνωστό πως στο Νοσοκομείο και στο Κέντρο Υγείας Αγρινίου θα λειτουργήσουν σύντομα νέες εμβολιαστικές γραμμές με σκοπό να διπλασιαστεί ο ημερήσιος αριθμός εμβολιασμών στην Αιτωλοακαρνανία ειδικά εντός του Απριλίου που αναμένει η χώρα μεγάλες παρτίδες εμβολίων.

Για το Νοσοκομείο Αγρινίου στόχος είναι και η χορήγηση του Astazeneca αλλά αυτό δεν έχει ακόμη επισημοποιηθεί. Είναι γνωστό πως οι Αγρινιώτες (60-64 ετών) αναγκάζονται να μεταβαίνουν σε  Κέντρα Υγείας όμορων περιοχών για το εμβόλιο της συγκεκριμένης εταιρείας. Δεν θα αποφύγουν την ταλαιπωρία και για τη δεύτερη δόση. Η χορήγηση του astrazeneca στο Νοσοκομείο Αγρινίου-όταν ξεκινήσει-θα αφορά όσους ορίσουν εξαρχής ραντεβού, σύμφωνα τουλάχιστον με τις μέχρι τώρα πληροφορίες.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.