Τρίτη, 19 Ιανουαρίου, 2021

Κορωνοϊός: που εντοπίστηκαν τα τελευταία κρούσματα της Αιτωλοακαρνανίας

Κορωνοϊός: που εντοπίστηκαν τα τελευταία κρούσματα της Αιτωλοακαρνανίας

H Αιτωλοακαρνανία «επέστρεψε» στον χάρτη της κατανομής των ημερήσιων κρουσμάτων του κορωνοϊού με σταθερή παρουσία τις τρεις τελευταίες ημέρες αλλά και σταθερό αριθμό.

Ένας ασθενής κατανεμήθηκε κάθε μέρα, αριθμός που δεν προκαλεί ανησυχία αφενός αλλά η γενικότερη κατάσταση στη χώρα είναι αυτή που προβληματίζει αφετέρου.

Για τα τρία κρούσματα στο Νομό ωστόσο οι νεότερες πληροφορίες αναφέρουν πως πρόκειται για μια ηλικιωμένη στην περιοχή του Αγρινίου, μια νεαρή στην περιοχή του Μεσολογγίου αλλά και μια αλλοδαπή στο Άκτιο.

Στο Άκτιο εξάλλου εντοπίστηκαν συνολικά τρία κρούσματα σε γυναίκες ωστόσο δεν είναι ξεκάθαρο το που αυτά κατανεμήθηκαν και αν αφορούν ταξιδιώτες.

Θυμίζουμε πως χθες ο  ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 218 νέα κρούσματα στη χώρα με το μεγαλύτερο ποσοστό να ανήκει στην ηλικιακή ομάδα 18-39. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το γράφημα του ΕΟΔΥ, το 43,7% των κρουσμάτων ανήκουν στη συγκεκριμένη κατηγορία, ενώ το 36,9% ανήκει στην ηλικιακή ομάδα 40-64 έτη.

Όπως ανέφερε ο λοιμωξιολόγος Χαράλαμπος Γώγος στον ΣΚΑΪ, οι 4 στους 10 που νοσηλεύονται στις ΜΕΘ είναι ηλικίας κάτω των 65 ετών, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες αυτή τη στιγμή είναι διασωληνωμένοι τρεις άνθρωποι κάτω των 40. Οι δύο από αυτούς είναι ένας 37χρονος στο «Σωτηρία» και ένας 40χρονος στον «Ευαγγελισμό».

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.