Πέμπτη, 25 Φεβρουαρίου, 2021

Κορωνοϊός: που εντοπίζονται τα τελευταία κρούσματα της Αιτωλοακαρνανίας

Κορωνοϊός: που εντοπίζονται τα τελευταία κρούσματα της Αιτωλοακαρνανίας

Χαμηλά διατηρήθηκε το τελευταίο διήμερο o αριθμός των κρουσμάτων στην Αιτωλοακαρνανία με βάσει τις επίσημες ανακοινώσεις του ΕΟΔΥ αλλά και γιατί λιγότερα τεστ διεξάγονται τα σαββατοκύριακα.

Ειδικότερα, ένα κρούσμα κατανεμήθηκε στο Νομό το Σάββατο και δύο χθες, Κυριακή 7 Φεβρουαρίου 2021.

Σύμφωνα με τις νεώτερες πληροφορίες, εντοπίζονται σε Νεάπολη, Βάρνακα και Αγρίνιο.

Ωστόσο εκτιμάται πως σήμερα τα κρούσματα στο Νομό θα είναι αυξημένα καθώς-μεταξύ άλλων- έγινε γνωστό πως νοσούν πολλά άτομα στο  Γηροκομείο Μεσολογγίου.

Θυμίζουμε πως χθες ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) ανακοίνωσε 733 νέες μολύνσεις του κορωνοϊού. Κατεγράφησαν 21 θάνατοι ενώ σε 262 ανέρχονται οι διασωληνωμένοι ασθενείς στις ΜΕΘ.

Η ελεγχόμενη πάντως σήμερα εικόνα διαφαίνεται και από τις νοσηλείες στο Νοσοκομείο Αγρίνιου όπου ελάχιστα άτομα (ένα με δύο) παραμένουν στην κλινική κορωνοϊού.

Ωστόσο είναι σε επιφυλακή το Νοσοκομείο για την περίπτωση που χρειαστεί να μεταφερθούν άτομα από Μεσολόγγι όπου ξαφνικά (λόγω γηροκομείου) γέμισε η εκεί κλινική- covid.

Ωστόσο ουδείς παραγνωρίζει πως συνολικά τα δεδομένα μπορούν να ανατραπούν ανά στιγμή και η κατάσταση είναι ευμετάβλητη.  Σε τοπικό επίπεδο άλλωστε το βλέμμα είναι στραμμένο στην όμορη Αχαΐα που είναι στο «κόκκινο» και από την οποία η κινητικότητα μπορεί να επηρεάσει άμεσα την Αιτωλοακαρνανία.

 

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.