Τετάρτη, 27 Ιανουαρίου, 2021

Κορωνοϊός: Πρόγραμμα μαζικών rapid test μέσα από την πλατφόρμα testing.gov.gr

Κορωνοϊός: Πρόγραμμα μαζικών rapid test μέσα από την πλατφόρμα testing.gov.gr

Ο επίκουρος καθηγητής της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, Γκίκας Μαγιορκίνης ανακοίνωσε στην ενημέρωση του υπουργείου Υγείας πως εντάσσεται νέα πλατφόρμα για δωρεάν ελέγχους covid – 19.

Πιο συγκεκριμένα ο Γκίκας Μαγιορκίνης, ανέφερε πως από την Δευτέρα (21/12) θα είναι διαθέσιμη η πλατφόρμα Testing.gov.gr, για όσους επιθυμούν να κάνουν δωρεάν ελέγχους.

Η δημιουργία της, γίνετε με κύριο σκοπό τον περιορισμό του τρίτου κύματος.

Οι πολίτες από την Δευτέρα θα μπορούν να δηλώνουν συμμετοχή, για να πραγματοποιήσουν δωρεάν τεστ.

Στόχος, όπως είπε ο καθηγητής Γκίκας Μαγιορκίνης, είναι: τα 12.000 τεστ με τυχαίο δειγματοληπτικό έλεγχο καθημερινά. Με αυτό τον τρόπο, κατά τον κ. Μαγιορκίνη, θα μπορέσουμε να προλάβουμε το τρίτο κύμα. Όπως είπε ο καθηγητής, οι πολίτες θα δηλώνουν μέσω της συγκεκριμένης πλατφόρμας την συμμετοχή τους,

Πιο αναλυτικά:

«Θα παρουσιάσουμε τη νέα πλατφόρμα τυχαιοποιημένη διασποράς στην κοινότητα. Με την έλευση έγκυρων rapid tests προσθέτουμε στη στρατηγική μας τυχαίους δωρεάν δειγματολειπτικούς ελέγχους, με στόχο να φτάσουμε στα 12.000 τυχαία τεστ.

Έχουν καθοριστεί 386 σημεία

Το βράδυ της Δευτέρας θα είναι διαθέσιμη η πλατφόρμα testing.gov.gr και οι πρώτοι 12.000 θα ειδοποιηθούν για την ώρα και τον τόπο προσέλευσής τους.

Αφορά όλους, με μία συγκεκριμένη εξαίρεση. Αν έχετε συμπτώματα, θα πρέπει να έρθετε σε επαφή με τον γιατρό σας. Ο σωστός τρόπος να κάνετε τεστ δωρεάν είναι μέσω του θεράποντος ιατρού σας.

Στην αίτηση θα έχει στοιχεία ονοματεπώνυμο, επάγγελμα, αφμ και οπωσδήποτε αριθμός κινητού.

Θα σας έρχεται ένα μήνυμα με έναν αριθμό επαλήθευσης.

Αν επιλεγείται, θα έρθει νέο μήνυμα για το πότε και το πού.

Η παρουσία στο τεστ, θα δικαιολογεί τρίωρη αποχή από την εργασία και αφού ολοκληρωθεί η διαδικασία, θα διαγράφονται τα προσωπικά στοιχεία».

Πηγή: eleftherostypos.gr

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.