Κυριακή, 16 Μαΐου, 2021

Κορωνοϊός: Προς επιτάχυνση του εμβολιαστικού προγράμματος στην Αιτωλοακαρνανία με εννέα ακόμη γραμμές

Κορωνοϊός: Προς επιτάχυνση του εμβολιαστικού προγράμματος στην Αιτωλοακαρνανία με εννέα ακόμη γραμμές

Αντιδράσεις και συζητήσεις προκάλεσε στο Αγρίνιο το γεγονός πως δεν προβλέφθηκε στην πόλη η λειτουργία mega εμβολιαστικού κέντρου όπως συνέβη στην Πάτρα και σε άλλες περιοχές της χώρας.

Δεδομένης άλλωστε της υστέρησης της Αιτωλοακαρνανίας στους εμβολιαστικούς ρυθμούς εύλογα εκφράστηκε η διεκδίκηση για νέες εμβολιαστικές γραμμές στο Νομό.

Σε αυτό το ζήτημα υπήρξε θετική εξέλιξη καθώς, σύμφωνα με τις πληροφορίες του agrinionews.gr, αποφασίστηκε το επόμενο διάστημα να ενσωματωθούν στο εμβολιαστικό πρόγραμμα εννέα ακόμη γραμμές , πέντε στο Μεσολόγγι και τέσσερις στο Αγρίνιο. Υπήρξε ήδη η σχετική ενημέρωση της 6ης ΥΠΕ στη διοίκηση των Νοσοκομείων.

Η εξέλιξη βέβαια αυτή αποτέλεσε μονόδρομο καθώς τον Μάιο αναμένεται να λάβει σειρά για εμβολιασμό μεγάλο τμήμα του πληθυσμού και να επιταχυνθούν οι ρυθμοί σε όλη τη χώρα. Είναι άλλωστε απάιτηση του Αγρινίου να παύσει η ταλαιπωρία πολλών συμπολιτών που καλούνται να μετακινηθούν σε Κέντρα Υγείας αλλων δήμων για να τους χορηγηθεί το εμβόλιο.

Την είχε προαναγγείλει πάντως την απόφαση ο αντιπεριφερειάρχης Υγείας Χαράλαμπος Μπονάνος ,απαντώντας σε πρόσφατη σχετική ανακοίνωση του Απ. Κατσιφάρα, σημειώντας τα εξής: «Συστήνουμε σε όλους να κάνουν λίγες ώρες υπομονή.Η Περιφερειακή Αρχή, αν και όχι καθ’ ύλην αρμόδια για το συγκεκριμένο ζήτημα, συνεργάζεται άψογα με την Πολιτική Προστασία, τα συναρμόδια υπουργεία και την 6η ΥΠΕ και έχει κάνει παρεμβάσεις και προτάσεις περαιτέρω βελτίωσης για το χτίσιμο του ανοσολογικού τείχους. Η κοινωνία μας χρειάζεται τα εμβόλια και σε αυτή την προσπάθεια πρέπει να είμαστε όλοι μαζί».

Το κρίσιμο ερώτημα ωστόσο που μένει να απαντηθεί είναι με ποιο υγειονομικό προσωπικό θα λειτουργήσουν οι νέες εμβολιαστικές γραμμές. Αναμένεται άμεσα να ξεκαθαρίσει το τοπίο ενώ-σημειωτέον- παραμένει σε ισχύ η Υπουργική Απόφαση και πρόσληψη επικουρικου-νοσηλευτικού με ετήσιες συμβάσεις.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.