Πέμπτη, 28 Ιανουαρίου, 2021

Κορονοϊός: “χωροταξικές” μεταβολές για περισσότερα εξεταστήρια στο νοσοκομείο Αγρινίου

Κορονοϊός: “χωροταξικές” μεταβολές για περισσότερα εξεταστήρια στο νοσοκομείο Αγρινίου

Ενώ τις αντοχές του συστήματος υγείας δοκιμάζει ήδη ο κορονοϊός που εξαπλώνεται ραγδαία έλαβε χώρα σήμερα στο Νοσοκομείο Αγρινίου ευρεία σύσκεψη για τη διαχείριση της κατάστασης που διαμορφώνεται και τα νέα δεδομένα.

Στη συνάντηση τελικώς δεν παρέστη ο διοικητής της 6ης ΥΠΕ Γ.Καρβέλης αλλά ο λοιμωξιολόγος του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου του Ρίου Μάρκος Μαραγκός. Διαπίστωσε και αυτός τις ελλείψεις ιατρικού προσωπικού και έδωσε με τη σειρά του οδηγίες.

Μια από τις αποφάσεις της σύσκεψης έχει να κάνει με «χωροταξικές» μεταβολές στο χώρο των Επειγόντων Περιστατικών ώστε να διαμορφωθούν περισσότερα (τέσσερα) εξεταστήρια για όσους προσέρχονται με ύποπτα συμπτώματα.
Σημειωτέον πως ήδη στην κλινική κορονοϊού του Νοσοκομείου Αγρινίου μόνο μία (από τις 14) κλίνες για ενήλικες είναι διαθέσιμη καθώς νοσηλεύονται 13 άτομα.

Το ζήτημα του Νοσοκομείου Μεσολογγίου απασχολεί καθώς πρόθεση των υγειονομικών αρχών είναι να δεχθεί ασθενείς με κορονοϊό ωστόσο οι παθολόγοι γιατροί αντιδρούν σθεναρά καθώς δεν συντρέχουν οι προϋποθέσεις.

“Είμαστε υποχρεωμένοι να υπενθυμίσουμε ότι η Ν.Μ.-Μεσολογγίου δεν είναι νοσοκομείο αναφοράς, δε διαθέτει καν καθημερινή κάλυψη αναισθησιολόγου (2 αναισθησιολόγοι που δεν καλύπτουν όλο τον μήνα),δεν διαθέτει δυνατότητα αξονικής τομογραφίας (υπάρχει αξονικός που περιμένουμε πιστοποίηση αλλά δεν υπάρχει ακτινολόγος που να γνωματεύει αξονικές), δε διαθέτει ΜΕΘ, δε διαθέτει πνευμονολόγο, δε διαθέτει λοιμωξιολόγο”, αναφέρουν οι γιατροί παθολόγοι.

Δεν αλλάζει ωστόσο η απόφαση για μετατροπή της παιδιατρικής σε κλινική κορονοϊού στο νοσηλευτικό ίδρυμα του Μεσολογγίου και είναι θέμα χρόνου να δεχθεί τα πρώτα περιστατικά.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.