Τρίτη, 13 Απριλίου, 2021

Κορωνοϊός: “Να μην ανησυχούν οι πολίτες-εντείνονται oι έλεγχοι” λέει ο Δήμαρχος Θέρμου

Κορωνοϊός: “Να μην ανησυχούν οι πολίτες-εντείνονται oι έλεγχοι” λέει ο Δήμαρχος Θέρμου

Σήμερα έγινε γνωστό πως ένα από τα κρούσματα που ο ΕΟΔΥ επιμέρισε στην Αιτωλοακαρνανία την 7η Αυγούστου αφορούσε νεαρή γυναίκα στο Θέρμο.

Η εξέλιξη απασχόλησε τη δημοτική αρχή Θέρμου με τον δήμαρχο Σπύρο Κωνσταντάρα να ερευνά την υπόθεση και σε ανακοίνωση του να σημειώνει πως η ασθενής προσήλθε να εξεταστεί από το αρμόδιο κλιμάκιο του Ε.Ο.Δ.Υ και δεν είχε καμία επαφή με τον οποιονδήποτε στην περιοχή του Θέρμου.

Διαβεβαιώνει παράλληλα τους πολίτες να μην ανησυχούν σημειώνοντας πως από σήμερα εντείνονται οι έλεγχοι σε όλο το εύρος του δήμου για την εφαρμογή των μέτρων.

Αναφέρει ο δήμαρχος Θέρμου:

Η αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού σε πανελλαδικό επίπεδο είναι εύλογο να προκαλεί ανησυχία σε όλο τον κόσμο.
Στην Αιτωλοακαρνανία η κατάσταση εξακολουθεί να είναι απόλυτα ελεγχόμενη, ωστόσο ο εντοπισμός/επιβεβαίωση σποραδικών κρουσμάτων είναι αρκετός ώστε να προκαλείται εύλογη ανησυχία για κίνδυνο διασποράς .
Ταυτόχρονα εμφανίζονται φαινόμενα παραπληροφόρησης τα οποία προκαλούν επιπλέον ζητήματα. Οι ανακοινώσεις του Ε.Ο.Δ.Υ. αποδείχτηκαν στην πράξη, ότι χρεώνουν κρούσματα εκεί που δηλώνει ο ελεγχόμενος μόνιμη κατοικία ή εκεί που εξετάστηκε από το κλιμάκιο .
Σχετικά με δημοσιεύματα για κρούσμα που χρεώθηκε στο Θέρμο ,διαβεβαιώνω τους πολίτες να μην ανησυχούν . Η ασθενής προσήλθε να εξεταστεί από το αρμόδιο κλιμάκιο του Ε.Ο.Δ.Υ και δεν είχε καμία επαφή με τον οποιονδήποτε στην περιοχή του Θέρμου .Απομένει σε εμάς όλους να περιφρουρήσουμε την υγεία μας τηρώντας αυστηρά τις αποστάσεις ,την χρήση μάσκας και τους κανόνες ατομικής υγιεινής .
Από σήμερα εντείνονται οι έλεγχοι σε όλο το εύρος του δήμου για την εφαρμογή των μέτρων.
Ελπίζουμε και ευχόμαστε η περίοδος αυτή να είναι σύντομη και η περιοχή μας να μην «χτυπηθεί» από τον Covid-19 . Είναι στο χέρι μας ….!
13/8/2020
Γραφείο τύπου δημάρχου Θέρμου .

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.