Δευτέρα, 2 Αυγούστου, 2021

Κορωνοϊός: σε εξέλιξη η εισαγγελική έρευνα για το Πάσχα, τι ζητήθηκε από τον δήμο Αγρινίου

Κορωνοϊός: σε εξέλιξη η εισαγγελική έρευνα για το Πάσχα, τι ζητήθηκε από τον δήμο Αγρινίου

Η πανδημία του κορωνοϊού σε αυτή τη χρονική συγκυρία είναι σε ύφεση και η Αιτωλοακαρνανία παρουσιάζει καλή επιδημιολογική εικόνα  αφήνοντας πίσω τις δυσάρεστες καταστάσεις και την έξαρση κρουσμάτων που προκλήθηκαν την περίοδο του Πάσχα.

Είναι ωστόσο σε εξέλιξη η προκαταρκτική έρευνα που παρήγγειλε  ο Εισαγγελέας Εφετών Δυτικής Στερεάς Ελλάδας Ευριπίδης Νικολάου προς τους Εισαγγελείς Πρωτοδικών Αγρινίου και Μεσολογγίου.

Η έρευνα επιδιώκει να εντοπίσει τις παραβάσεις των μέτρων αποτροπής διασποράς του κορωνοϊού κατά την περίοδο του Πάσχα  εστιάζοντας ιδιαίτερα στις εκκλησίες και όσα συνέβησαν τη Μεγάλη Εβδομάδα και ειδικά τη Μ. Παρασκευή στον Επιτάφιο.

Σε αυτό το πλαίσιο, σύμφωνα με τις πληροφορίες του agrinionews.gr, η εισαγγελική αρχή απέστειλε έγγραφο στη δημοτική αρχή Αγρινίου. Ζητά να ενημερωθεί για το ποια πρόσωπα την εκπροσώπησαν στις Ακολουθίες της Μεγάλης Εβδομάδας και ειδικά του Επιταφίου.

Θυμίζουμε πως (και) στο Αγρίνιο έγινε κανονικότατα η περιφορά του Επιταφίου κατά παράβαση των μέτρων της Πολιτείας και των αποφάσεων της Ιεράς Συνόδου η οποία άλλωστε εξετάζει την λήψη πειθαρχικών μέτρων για τη στάση του Μητροπολίτη κ. Κοσμά.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.