Δευτέρα, 1 Μαρτίου, 2021

Κορωνοϊός: Σοβαρά τα τρία από τα 21 νέα κρούσματα – Τι θα ισχύσει με τους ελέγχους

Κορωνοϊός: Σοβαρά τα τρία από τα 21 νέα κρούσματα – Τι θα ισχύσει με τους ελέγχους

Σύμφωνα με πληροφορίες, σε κατ’ οίκον περιορισμό βρίσκονται 12 από τα 21 νέα κρούσματα

Σε συναγερμό έχουν τεθεί οι ελληνικές Αρχές μετά την ανακοίνωση του επικεφαλής λοιμωξιολόγου του ΕΟΔΥ, Σωτήρη Τσιόδρα, ότι ανέρχονται σε 31 τα κρούσματα από τον κοροναϊό. Μάλιστα, τα 21 νέα κρούσματα είναι οι συνταξιδιώτες του 66χρονου, ένατου κρούσματος, ο οποίος είχε επισκεφθεί πρόσφατα τους Αγίους Τόπους και την Αίγυπτο μαζί με τη σύζυγό του.

Εννέα από τα 21 θετικά περιστατικά που εντοπίστηκαν στην ομάδα που είχε ταξιδέψει στους Αγίους Τόπους νοσηλεύονται αυτή τη στιγμή στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο του Ρίο. Σύμφωνα με την ενημέρωση του καθηγητή, ο ένας ασθενής παραμένει σε βαριά αλλά ελεγχόμενη κατάσταση ενώ άλλοι δύο παρουσιάζουν πιο έντονα συμπτώματα και παρακολουθούνται στενά από την ειδική ομάδα του νοσοκομείου.

Οι υπόλοιποι έξι που νοσηλεύονται στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο της Πάτρας είναι με πιο ήπια συμπτώματα σε σχέση με τους άλλους τρεις αλλά παραμένουν στο νοσοκομείο για επιδημιολογική παρακολούθηση. Οι υπόλοιποι 12 βρίσκονται σε κατ’ οίκον περιορισμό και είναι σε συνεχή επικοινωνία με τους γιατρούς και τον ΕΟΔΥ. Ενας από τα 21 διαπιστωμένα κρούσματα είναι φοιτητής στο Πανεπιστήμιο Ρεθύμνου. Γι’ αυτό και το Πανεπιστήμιο θα παραμείνει κλειστό για προληπτικούς λόγους. Με βάση τα στοιχεία που έδωσε ο επικεφαλής λοιμωξιολόγος του ΕΟΔΥ, σε παγκόσμιο επίπεδο οι ηλικίες στις οποίες καταγράφονται τα περισσότερα κρούσματα είναι μεταξύ 30 και 69 ετών.

Εργαστηριακός έλεγχος μόνο στα σοβαρά περιστατικά

Αξιοσημείωτο είναι, επίσης, πολύ σύντομα αν αυξηθούν δραματικά και τα περιστατικά στη χώρα μας, εργαστηριακός έλεγχος θα γίνεται μόνο στα σοβαρά περιστατικά. Σήμερα, δεκάδες συμπολίτες μας σπεύδουν για εργαστηριακό έλεγχο στα δημόσια νοσοκομεία, με αποτέλεσμα να καταγράφονται πολύ μεγάλες αναμονές και να δοκιμάζεται το ήδη βεβαρυμένο Δημόσιο Σύστημα Υγείας.

Δήμητρα Ευθυμιάδου

ethnos.gr

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.