Πέμπτη, 28 Ιανουαρίου, 2021

Πλαφόν στις τιμές των τεστ Covid -10 ευρώ το rapid

Πλαφόν στις τιμές των τεστ Covid -10 ευρώ το rapid

Ο γ.γ. Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή, Παναγιώτης Σταμπουλίδης ανακοίνωσε σειρά μέτρων για την πάταξη των μέτρων αισχροκέρδειας και ασύμμετρων ανατιμήσεων.

Σύμφωνα με τον κ. Σταμπουλίδη, ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων θα καταθέσει μέσα στις επόμενες ημέρες, μέσω τροπολογίας, νομοθετική διάταξη για τη θέσπιση ανώτατων τιμών χρέωσης επί των τεστ έναντι του κορωνοϊού (τεστ μοριακού ελέγχου και rapid tests) καθώς και ανώτατες τελικές τιμές σε αγαθά και υπηρεσίες, αναγκαίες για τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας και των οικονομικών συμφερόντων των πολιτών.

Παράλληλα, όπως ανέφερε ο γ.γ. Εμπορίου, μετά τη νομοθετική διάταξη θα ακολουθήσει Υπουργική Απόφαση θα καθορίζονται οι τελικές τιμές χρέωσης για τη διεξαγωγή εξετάσεων ανίχνευσης του κορωνοϊού SARS-Cov2 σε κάθε ιδιώτη πάροχο της συγκεκριμένης υπηρεσίας.

Ειδικότερα προβλέπονται τα εξής:

Ανώτατη τιμή χρέωσης για μοριακά τεστ Covid 19 (RT-TCR): 40 ευρώ
Ανώτατη τιμή χρέωσης rapid test (ανίχνευση αντιγόνου) SARS-Cov2: 10 ευρώ

«Μέλημα μας ήταν και παραμένει η κοινωνική συνοχή και η ομαλή λειτουργία της αγοράς, που όμως τώρα βρίσκεται σε αναστολή. Γνωρίζοντας ότι για λόγους πρόληψης γίνεται τεστ ανίχνευσης του κορωνοϊού, προχωράμε στον ορισμό ανώτατης τιμής χρέωσης, με σχετική τροπολογία», τόνισε ο ίδιος.

Εξάλλου, ο κ. Σταμπουλίδης επεσήμανε ότι το υπουργείο Ανάπτυξης από την πρώτη στιγμή της πανδημίας διασφάλισε την απρόσκοπτη λειτουργία της αγοράς, την επάρκεια αγαθών υγεινομικής περίθαλψης – έχει δοθεί η δυνατότητα σε ελληνικές εταιρείες να παράγουν αντισηπτικά και μάσκες και έχει μειωθεί ο χρόνος αδειοδότησής τους καθώς και την πρόσβαση των πολιτών σε υπηρεσίες με χαμηλό κόστος.

 

Θέματα που ενδιαφέρουν

2 Σχόλια

  1. Ανώνυμος

    Με αυτες τις τιμες να τις κανουν μονοι τους.Τιμη αγορας ραπιντ 8 ευρω και αντιδραστηριο κοστος μονο απο 27 με 35 ευρω συν ολα τα αλλα εξοδα για εξοπλισμο για τη ληψη.Ευκαιρια θα μειωθουν και τα κρουσματα….

  2. Κουβας

    Να βγουν οι υπερασπιστές με παρωπιδες και να μας πουν γιατί μπήκε πλαφόν αφού ο υπουργός μας έλεγε ,την άνοιξη,ότι η αγορά αυτορυθμιζεται….δείγμα αποτυχίας και αυτό,πέρασαν τόσοι μήνες για τα αυτονόητα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.