Πέμπτη, 27 Ιανουαρίου, 2022

Κορωνοϊός: Στις 10 Δεκεμβρίου ανοίγει η πλατφόρμα για τα παιδιά 5-11 ετών – Από 15/12 οι εμβολιασμοί

Κορωνοϊός: Στις 10 Δεκεμβρίου ανοίγει η πλατφόρμα για τα παιδιά 5-11 ετών – Από 15/12 οι εμβολιασμοί

Eνημέρωση για το Εθνικό Σχέδιο εμβολιαστικής κάλυψης για τη νόσο COVID-19, πραγματοποιείται αυτήν την ώρα στο Υπουργείο Υγείας, από την Πρόεδρο της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου και τον Γενικό Γραμματέα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριο Θεμιστοκλέους.

«Η εξέλιξη της πανδημίας μας επιφυλάσσει συνεχώς ανατροπές. Από τις 26 Νοεμβρίου που αναγνωρίστηκε η παραλλαγή Όμικρον δημιουργήθηκε παγκόσμιος συναγερμός. Προβλέπεται ότι η Όμικρον θα επικρατήσει της Δέλτα τους επόμενους μήνες και περισσότερα από μισά κρούσματα θα οφείλονται σε αυτήν… Είναι εξαιρετικά απίθανο οι μεταλλάξεις να ακυρώσουν την αποτελεσματικότητα των εμβολίων. Αυτό είναι ένα στοιχείο που πρέπει να κρατήσουμε ως αισιόδοξο», είπε η κα Μαρία Θεοδωρίδου. Και συνέχισε: «Η βράχυνση του τρόπου χορήγησης της τρίτης δόσης συμβάλλει στη μέγιστη προστασία από τη μετάλλαξη».

Από την πλευρά του, ο Μάριος Θεμιστοκλέους τόνισε: «Το ποσοστό των εμβολιασμένων με μία δόση έχει ξεπεράσει το 77% στον ενήλικο πληθυσμό. Στο 73% κυμαίνονται οι πλήρως εμβολιασμένοι. 1.710.000 εμβολιασμοί έχουν πραγματοποιηθεί. Μέσα σε δέκα ημέρες κλείστηκαν ένα εκατομμύριο ραντεβού. Στις 15 Δεκεμβρίου ξεκινούν οι εμβολιασμοί στα παιδιά 5-11 ετών. Στις 10 Δεκεμβρίου ανοίγει η πλατφόρμα για τα παιδιά 5-11 ετών.»

Πηγή: eleftherostypos.gr

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.