Σάββατο, 15 Μαΐου, 2021

Κορωνοϊός: συναγερμός στο Αιτωλικό με τα δεκάδες κρούσματα

Κορωνοϊός: συναγερμός στο Αιτωλικό με τα δεκάδες κρούσματα

Στο τελευταίο διήμερο ο ΕΟΔΥ κατένειμε περισσότερα κρούσματα στο δήμο Μεσολογγίου απ’ ότι σε ολόκληρη την Αχαΐα

Διάχυτη είναι η ανησυχία στις υγειονομικές αρχές για την κατάσταση που διαμορφώνεται στο Αιτωλικό του δήμου Μεσολογγίου όπου παρατηρείται συρροή κρουσμάτων κορωνοϊού.

21 κατένειμε ο ΕΟΔΥ το τελευταίο τριήμερο ωστόσο οι κάτοικοι της κωμόπολης κάνουν λόγο για υπερδιπλάσιο αριθμό με το κλίμα να είναι βαρύ στην περιοχή όπου έχει σημάνει συναγερμός.

Εκτάκτως τις πρωινές ώρες σήμερα, Τρίτη του Πάσχα 4 Μαΐου , στο Αιτωλικό έσπευσε Κινητή Ομάδα του ΕΟΔΥ και διενεργεί rapid tests στην κεντρική πλατεία όπου παρατηρείται συμμετοχή. Στο Αιτωλικό βρίσκεται και ο διοικητής του Νοσοκομείου Μεσολογγίου το οποίο τις τελευταίες ημέρες δέχεται ασθενείς από την περιοχή.

Η συγκυρία θεωρείται ιδιαίτερα κρίσιμη καθώς -όπως πολλοί κάτοικοι του Αιτωλικού υποστηρίζουν και σε επικοινωνίες με το agrinionews.gr- τα υγειονομικά μέτρα πήγαν… περίπατο τις ημέρες του Πάσχα, για παράδειγμα στις εκκλησίες, ενώ γίνεται λόγος και για ανεύθυνη στάση ατόμων που νόσησαν. Χαμηλή εξάλλου ήταν η προσέλευση για εμβολιασμό.

Εκφράζεται ανησυχία πως η διασπορά θα αποτυπωθεί εντονότερα τις επόμενες ημέρες και είναι βέβαιο πως η ευρύτερη περιοχή έχει τεθεί στο μικροσκόπιο των ειδικών.

Είναι χαρακτηριστικό εξάλλου πως το τελευταίο διήμερο ο ΕΟΔΥ κατένειμε στο δήμο Μεσολογγίου 39 κρούσματα την ώρα που ολόκληρη η Αχαΐα -για παράδειγμα- είχε 32.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.