Παρασκευή, 1 Ιουλίου, 2022

Κορωνοϊός: όλα τα μέτρα που θα ισχύσουν από Δευτέρα στην Αιτωλοακαρνανία

Κορωνοϊός: όλα τα μέτρα που θα ισχύσουν από Δευτέρα στην Αιτωλοακαρνανία

Διαφορετικά μέτρα  θα ισχύουν πλέον από Δευτέρα (και για 14 τουλάχιστον ημέρες) σε κάθε νομό της χώρας ανάλογα με το «χρώμα» που εμφανίζει αυτός στον διαδραστικό  Χάρτη Υγειονομικής Ασφάλειας και Προστασίας

Ο χάρτης περιλαμβάνει τέσσερα επίπεδα προληπτικών μέτρων και κανόνων για κάθε περιφερειακή ενότητα της χώρας. Η Αιτωλοακαρνανία εντάσσεται στο Επίπεδο 2- Επιτήρησης.

Ο καθορισμός του επιπέδου κινδύνου σε κάθε περιοχή εξαρτάται από την αυξανόμενη ή μειούμενη τάση επιδημιολογικών μεγεθών, όπως ο αριθμός κρουσμάτων ανά 100 χιλιάδες κατοίκους, των δεικτών πληρότητας του συστήματος Υγείας (πχ. χρησιμοποιούμενες απλές κλίνες και κλίνες Μονάδων Εντατικής Θεραπείας) και των ποιοτικών χαρακτηριστικών της επιδημιολογικής κατάστασης, όπως αυτά αποτυπώνονται από τα δεδομένα της ιχνηλάτησης.

Η γεωγραφική αναφορά και εφαρμογή των μέτρων πραγματοποιείται σε επίπεδο περιφερειακής ενότητας, εκτός αν προκύψουν έκτακτες περιστάσεις σύμφωνα με τα πρωτόκολλα του Υπουργείου Υγείας και της Πολιτικής Προστασίας που να δικαιολογούν εξαιρέσεις σε τοπικό επίπεδο εντός της περιφερειακής ενότητας.

Η Αιτωλοακαρνανία, στην οποία τις τελευταίες ημέρες αυξάνονται τα κρούσματα και η ανησυχία,  κατατάσσεται στο Επίπεδο 2-Επιτήρησης το οποίο προβλέπει την εφαρμογή συγκεριμένων μέτρων σε πολλούς τομείς και φυσικά στα καταστήματα εστίασης και στα κέντρα διασκέδασης (που περιλαμβάνουν και τις δεξιώσεις για τα κοινωνικά γεγονότα).

Ειδικότερα σε αυτά το ωράριο του Επιπέδου 2 προβλέπει να είναι κλειστά 00:30-05:00 (εξαιρείται Take away – delivery με απαγόρευση πώλησης αλκοόλ).

Η απόφαση αναμένεται να δημοσιευθει σε ΦΕΚ αύριο, Δευτέρα 12 Οκτωβρίου 2020, και να τεθεί άμεσα σε εφαρμογή. Οι εκπρόσωποι της εστίασης προς το παρόν έχουν τη σχετική ενημέρωση από την Ομοσπονδία τους.

Αναλυτικά τα μέτρα που θα ισχύσουν στην Αιτωλοακαρνανία:  

Θέματα που ενδιαφέρουν

3 Σχόλια

  1. PANOS

    ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΑ ΜΑΓΑΖΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΓΡΑΦΩ ΑΥΤΟ ΓΙΑΤΙ ΣΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΊΕΣ ΥΠΑΡΧΗ ΠΟΛΥ ΣΥΝΩΣΤΙΣΜΌΣ ΚΑΘΕ ΚΥΡΙΑΚΗ ΚΑΝΕΝΑΣ ΣΧΕΔΟΝ ΔΕΝ ΦΟΡΆΕΙ ΜΑΣΚΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΓΊΝΕΤΑΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΛΕΧΟΣ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΕΔΩ ΣΤΟ ΣΑΙΤ ΚΑΝΕΤΕ ΤΟ ΚΟΡΌΙΔΟ ΔΕΝ ΓΡΑΦΕΤΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΣΑΣ ΦΟΒΊΖΕΙ ΝΑ ΘΙΞΕΤΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΘΑ ΤΟ ΚΑΝΕΤΕ ΜΟΝΟ ΟΤΑΝ ΘΑ ΥΠΆΡΞΟΥΝ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΜΕΣΑ ΣΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΊΕΣ ΑΥΤΟΎ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΣΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΊΕΣ ΔΕΝ ΦΟΡΑΝΕ ΜΑΣΚΑ ΟΙ ΠΙΣΤΟΊ

  2. Δημήτρης

    Στα μαγαζιά μαζικής εστίασης καθημερινά και στις πλατείες όλοι είναι χωρίς μάσκα, εσύ στην εκκλησία κόλλησες που γίνεται κάθε Κυριακή και συμμετέχουν ελάχιστοι? Είσαι άξιος της μοίρας σου αδερφέ και κόψε την πολύ tv.. Αδερφικά πάντα!

  3. PANOS

    ΟΙ ΠΛΑΤΙΈΣ ΚΑΙ ΤΑ ΜΑΓΑΖΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΟΙΧΤΟΊ ΧΩΡΟΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΛΕΙΣΤΟΙ ΟΠΩΣ ΟΙ ΕΚΚΛΗΣΊΕΣ ΚΑΙ ΟΣΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΛΙΓΟ ΚΟΣΜΟ ΠΟΥ ΛΕΣ ΠΑΕΙ ΔΕΝ ΕΥΣΤΑΘΕΊ ΟΤΑΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΏΝΟΝΤΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 150 ΑΤΟΜΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΦΟΡΆΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΑΣΧΑ ΚΑΛΟ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ ΠΟΥ ΕΙΠΑΝ ΝΑ ΜΗΝ ΦΟΡΆΝΕ ΜΑΣΧΕΣ ΣΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΊΕΣ ΝΑ ΑΝΑΛΆΒΟΥΝΕ ΤΗΣ ΕΥΘΎΝΕΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΡΧΈΣ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΕΛΕΧΟΥΣ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΣΤΗΣ ΛΑΪΚΈΣ ΑΓΟΡΕΣ ΣΤΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΚΑΙ ΣΤΟΥ ΔΡΟΜΟΥΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΕ ΚΛΕΙΣΤΟΎΣ ΧΏΡΟΥΣ ΟΠΩΣ ΟΙ ΕΚΚΛΗΣΊΕΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙΡΟΣ ΝΑ ΣΟΒΑΡΕΥΤΟΎΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΥΠΕΘΥΝΗ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΑΚΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΤΉΜΟΝΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΟΥΜΕ ΚΡΟΎΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΘΥΜΑΤΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.