Τρίτη, 2 Μαρτίου, 2021

Ο κορωνοϊός “χτυπά” και την Τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας

Ο κορωνοϊός “χτυπά” και την Τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας

Η ενημέρωση της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής για τις αποφάσεις που πάρθηκαν, ενόψει της Τελετής Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας!

Θέλοντας να δράσει με αίσθημα ευθύνης και με γνώμονα την προστασία της δημόσιας υγείας, λόγω του κορονοϊού, η ΕΟΕ πήρε κάποιες αποφάσεις, που αφορούν την Τελετή της Ολυμπιακής Φλόγας.

Η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή συνεδρίασε εκ νέου για την Τελετή Αφής που είναι προγραμματισμένη για τις 12 Μαρτίου στην Αρχαία Ολυμπία και λαμβάνοντας υπόψη τις τελευταίες αποφάσεις της ελληνικής Κυβέρνησης για την προστασία της δημόσιας υγείας λόγω του κορονοϊού (SARS-CoV-2) αποφάσισε τα εξής:

Η Τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας να γίνει χωρίς την παρουσία θεατών και θα την παρακολουθήσουν μόνο 100 προσκεκλημένοι με διαπιστεύσεις από την Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή και την Οργανωτική Επιτροπή «Τόκυο 2020».

Η τελική πρόβα της Τελετής Αφής, στις 11 Μαρτίου θα είναι κλειστή για το κοινό και για τους δημοσιογράφους.

Οι δημοσιογραφικές διαπιστεύσεις στην Τελετή Αφής περιορίζονται στις απολύτως απαραίτητες.

Προτρέπουμε στους Δημάρχους των πόλεων από τις οποίες θα περάσει ή θα διανυκτερεύσει η Ολυμπιακή Φλόγα να ακολουθήσουν πιστά τις οδηγίες του Υπουργείου Υγείας και του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας.

Η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή θα συνεχίσει να εξετάζει όλα τα δεδομένα και ανάλογα με τις εξελίξεις θα προχωρά σε αποφάσεις, με γνώμονα πάντα την προστασία της δημόσιας υγείας.

Πηγή: newsit.gr

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.