Τετάρτη, 3 Μαρτίου, 2021

Κορωνοϊός: Τέταρτο επιβεβαιωμένο κρούσμα στην Ελλάδα – μια 36χρονη που ταξίδεψε Ιταλία

Κορωνοϊός: Τέταρτο επιβεβαιωμένο κρούσμα στην Ελλάδα – μια 36χρονη που ταξίδεψε Ιταλία

Τέταρτο κρούσμα κορωνοϊού στην Ελλάδα. Εντοπίζεται στην Αθήνα. Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία πρόκειται για Ελληνίδα, 36 ετών, η οποία ταξίδεψε πρόσφατα σε πληττόμενη περιοχή της Ιταλίας. Μετά την επιστροφή της, εμφάνισε ήπια συμπτωματολογία. Είναι καλά στην υγεία της και παραμένει σε απομόνωση στο Νοσοκομείο Αττικόν. Για το περιστατικό, το οποίο διεγνώσθη στο Εργαστήριο Μικροβιολογίας της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ, θα υπάρξει νεότερη ενημέρωση εντός της ημέρας.

Τα τρία άτομα, τα οποία βρέθηκαν θετικά σε λοίμωξη από τον νέο κορωνοϊό (Covid-19), εξακολουθούν να νοσηλεύονται σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα σε καλή κατάσταση.
Πρόκειται για την 38χρονη επιχειρηματία από τη Θεσσαλονίκη και το 10χρονο παιδί της, που νοσηλεύονται στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ και την 40χρονη υπάλληλο τραπέζης που νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο Αττικόν.

Σε αναμονή για νέα κρούσματα είναι όλες οι υγειονομικές αρχές αφού επιδιώκουν να εντοπίσουν όσο το δυνατόν νωρίτερα τα νέα περιστατικά κορωνοϊού που μπορεί να έχουν έρθει στην χώρα μας. Άλλωστε θεωρείται βέβαιον ότι έχουν μολυνθεί κι άλλα άτομα του περιβάλλοντος των πρώτων τεσσάρων κρουσμάτων που έχουν επισήμως καταγραφεί.

Ήδη περνούν από το μικροσκόπιο των ειδικών όλοι όσοι έχουν έρθει σε επαφή με τα πρώτα τέσσερα κρούσματα. Και δεν είναι λίγοι αυτοί. Ειδικά σε ό,τι αφορά στην περίπτωση της 40χρονης από την Αθήνα, οι ειδικοί του ΕΟΔΥ «σκανάρουν» όλα τα άτομα που έχουν έρθει σε επαφή μαζί της. Μάλιστα στενή της φίλη με την οποία είχε μεταβεί για έλεγχο τις πρώτες ώρες σε ιδιωτικό αλλά και σε δημόσιο Νοσοκομείο, έχει μεταφερθεί επίσης στο Νοσοκομείο Αττικόν για έλεγχο.

Η ειδική ομάδα επιστημόνων που έχει συσταθεί στο υπουργείο Υγείας δεν φοβάται σε καμία περίπτωση τα περιστατικά εκείνα που αφορούν σε υγιή άτομα που εμφανίζουν ήπια συμπτώματα. Ωστόσο όπως μεταφέρουν υψηλόβαθμες πηγές στο ethnos.gr, εκείνο που ανησυχεί τους ειδικούς είναι μην ξεφύγει ο ιός και προσβάλει άτομα που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες, τα οποία μπορεί να παρουσιάσουν επιπλοκές. Γι αυτό και γίνεται πολύ προσεκτική ιχνηλάτηση σε όλα τα άτομα που έχουν έρθει σε επαφή με τα πρώτα τέσσερα κρούσματα.

Πηγή: ethnos.gr

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.