Παρασκευή, 22 Ιανουαρίου, 2021

Κορωνοϊός – Τσιόδρας: Γίνονται συζητήσεις με το υπουργείο Τουρισμού για το τι μέλλει γενέσθαι

Κορωνοϊός – Τσιόδρας: Γίνονται συζητήσεις με το υπουργείο Τουρισμού για το τι μέλλει γενέσθαι

«Είναι νωρίς ακόμα να συζητάμε για τον τουρισμό» δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, Σωτήρης Τσιόδρας.

Ο καθηγητής λοιμωξιολογίας σημείωσε πως «γίνονται συζητήσεις με το υπουργείο Τουρισμού αναφορικά με το τι μέλλει γενέσθαι».

Όσον αφορά στις καιρικές συνθήκες και κατά πόσο οι υψηλές θερμοκρασίες ευνοούν τη μη διασπορά του ιού, ο Σωτήρης Τσιόδρας τις χαρακτήρισε αβέβαιες.

Όπως είπε «υπάρχει μια μείωση της διασποράς το καλοκαίρι, μελετώντας άλλους ιούς, της τάξεως του 20-30% αλλά δεν νομίζω ότι θα οδηγήσει σε εξαφάνιση του ιού και γι ένα άλλο λόγο, ότι θα μπορεί να υπάρξει εισαγωγή από μια άλλη χώρα όπου υπάρχει έξαρση του ιού». Μακάρι ένα τέτοιο σενάριο να μην είναι υπαρκτό, εξήγησε ο κος Τσιόδρας, και είπε ούτως ή άλλως έχει αρχίσει να συζητείται μια στρατηγική που αφορά τον τουρισμό. «Είναι νωρίς ακόμα να μιλάμε για αυτό», εξήγησε εκφράζοντας την προσωπική του άποψη ότι πρόκειται για ένα πρόγραμμα περιορισμένης τουριστικής κίνησης.

Ο κος Τσιόδρας είπε ότι ο εργαστηριακός έλεγχος αντισωμάτων που θα δείχνει 19 ημέρες μετά τη μόλυνση ότι κάποιος έχει αναπτύξει αντισώματα, θα συμβάλλει στις τεχνικές ελέγχου των ταξιδιωτών. Συγκεκριμένα ανέφερε το παράδειγμα της Αυστρίας, για ταξιδιώτες με περιορισμένη παραμονή 2-3 ημερών στη χώρα οι οποίοι θα μπορούν να ταξιδεύουν προς την Αυστρία αφού έχει προηγηθεί μοριακό τεστ για την ανίχνευση του κορωνοϊού και οι πιθανότητες να αναπτύξουν συμπτώματα μέσα στις επόμενες λίγες μέρες είναι χαμηλές έως ότου φύγουν από τη χώρα.

Σε σχετική ερώτηση για τον τουρισμό και ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς ανέφερε πως: «Βήμα με βήμα αξιολογούμε την κατάσταση. Είναι σημαντική αλλά πρόωρη η συζήτηση αυτή. Παρακολουθούμε το τι λέγεται στα διεθνή φόρουμ για τον τουρισμό και συμμετέχουμε ενεργά προκειμένου να μπορέσουμε να βρούμε την κατάλληλη λύση».

cnn.gr

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.