Σάββατο, 28 Νοεμβρίου, 2020

Κορωνοϊός: ξεκινούν στο Αγρίνιο τα τεστ απο τις Κινητές Ομάδες

Αύριο, Πέμπτη 21 Μαΐου 2020, ξεκινούν και στην περιοχή του Αγρινίου τα τεστ μοριακού ελέγχου από τις Κινητές Ομάδες Υγείας  του ΕΟΔΥ για τον κορωνοϊό. Μετά από δύο ημέρες θα υπάρχει η πρώτη εικόνα για τον όποιο βαθμό εξάπλωσης της νόσου στην περιοχή καθώς μέχρι τώρα γνωστά γινόταν τα επιβεβαιωμένα κρούσματα με το Αγρίνιο να έχει μηδενικό αριθμό.

Συγκεκριμένα, τις περασμένες ημέρες έλαβε χώρα η προεργασία με την εγκατάσταση δύο ομάδων στο Μεσολόγγι και δύο στο Αγρίνιο. Για το λόγο αυτό στην Αιτωλοακαρνανία βρισκόταν και ο αντιπρόεδρος του ΕΟΔΥ, Επίκουρος Καθηγητής Κλινικής Φαρμακολογίας Πανεπιστημίου Πατρών, Γεώργιος Παναγιωτακόπουλος

Σε κάθε ομάδα συμμετέχει ένας νοσηλευτής και ένας οδηγός ενώ ορίστηκαν δυο συντονιστές για το έργο τους , ένας στο Μεσολόγγι και ένας στο Αγρίνιο.

Οι έλεγχοι  αναμένεται να αρχίσουν από τις κλειστές δομές (γηροκομεία κ.α.) και τις δημόσιες υπηρεσίες  και στη συνέχεια θα επεκταθούν δειγματοληπτικά στον  ευρύτερο πληθυσμό και στα χωριά.

«Οι ΚΟΜΥ ήρθαν για να μείνουν και στην Αιτωλοακαρνανία, διεξάγοντας δειγματοληπτικούς ελέγχους πρωτίστως σε κλειστές δομές, με προτεραιότητα και σεβασμό στους ηλικιωμένους. Οι έλεγχοι θα επεκταθούν έπειτα και στην τοπική κοινωνία. Θα ακολουθήσουν δημόσιες υπηρεσίες και καταστήματα, ενώ οι Κινητές Μονάδες θα επισκεφθούν και τα χωριά του νομού, παίρνοντας δείγματα από κατοίκους τους», δήλωσε ο κ. Παναγιωτακόπουλος.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.