Σάββατο, 4 Ιουλίου, 2020

Χρ. Κωστακόπουλος: «Να καταλάβουν οι πολίτες πως η τοπική αυτοδιοίκηση είναι υπόθεση δική τους και όχι των κομμάτων»

«Ας καταλάβουν οι πολίτες κάποτε πως η τοπική αυτοδιοίκηση είναι υπόθεση των πολιτών και όχι των κομμάτων. Και σας το λέει αυτό ένας άνθρωπος που υπηρέτησε για χρόνια τα κόμματα. Τα κόμματα τα ενδιαφέρει το βράδυ των εκλογών το χρώμα του εκλογικού χάρτη ανά Περιφέρεια. Εμείς ως υπερκομματική παράταξη δε δίνουμε σε κανέναν το δικαίωμα να σηκώσει το τηλέφωνο και να μας πει θα κάνετε εκείνοι ή το άλλο. Εμείς θα διεκδικήσουμε για την περιοχή και όχι για την εκάστοτε παράταξη». Αυτό τόνισε μεταξύ άλλων, στη συνέντευξη που παραχώρησε στον antenna star 103,5 και το agriniowebradio.gr το πρωί της Μ. Τρίτης, ο υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος με την παράταξη του Κώστα Σπηλιόπουλου, Χρήστος Κωστακόπουλος.

Ο κ. Κωστακόπουλος, που δραστηριοποιείται στην περιοχή επιχειρηματικά πολλά χρόνια, ενώ πολυετής είναι και η ενασχόλησή του με τα κοινά, σχολίασε από την αρχή της συνέντευξης, πως «μετά από 9 χρόνια περιφερειακής Αρχής Κατσιφάρα, που αποδείχθηκε εντελώς ανύπαρκτη στην περιοχή» ο ίδιος πήρε την απόφαση να ασχοληθεί με τα Περιφερειακά πράγματα αφού πιστεύει « πως η Περιφέρεια είναι αυτή που μπορεί να αλλάξει τα πράγματα στην περιοχή και να φέρει την ανάπτυξη».

Και επέλεξε να το κάνει με την παράταξη του Κώστα Σπηλιόπουλου τον οποίο και χαρακτήρισε «έναν εμπειρότατο πολιτικό, με εντιμότητα , για τον οποίο δεν ακούστηκε ποτέ το παραμικρό για κανένα από τα πόστα από τα οποία πέρασε».

« Έχουμε ένα σχέδιο, μια προοπτική να πάμε τον νομό και γενικότερα, μπροστά. Για αυτό και ασχολήθηκα με αυτή τη διαδικασία», εξήγησε.

Ασκώντας κριτική στον σημερινό Περιφερειάρχη, ανέφερε πως «ο κ. Κατσιφάρας δεν ασχολήθηκε καθόλου με τις ενδοπεριφερειακές ανισότητες. Δεν ασχολήθηκε με αυτόν τον τόπο» : « Η Περιφέρεια έμεινε μόνο να διαχειρίζεται τα γραφειοκρατικά ζητήματα της περιοχής, με τον παλιό τρόπο, όπως οι παλιές νομαρχίες ήταν οργανωμένες… Πρόκειται για έναν φορέα γραφειοκρατικής διαδικασίας, που μόνο εμπόδια φέρνει στους πολίτες», είπε χαρακτηριστικά, σχολιάζοντας για την παράταξη Σπηλιόπουλου πως «αυτά τα ζητήματα ερχόμαστε να λύσουμε και θα κριθούμε για αυτό. Θέλουμε να μας δώσουν την ευκαιρία. Ο κ. Κατσιφάρας την είχε για 9 ολόκληρα χρόνια και δε την έκανε τίποτε…».

Ερωτώμενος και για το πώς σχολιάζει την υποψηφιότητα Φαρμάκη, ο κ. Κωστακόπουλος είπε πως «ο κ. Φαρμάκης είναι ένας νέος επιστήμονας, αλλά είναι εννέα χρόνια περιφερειακός σύμβουλος και θυμήθηκε να κάνει αντιπολίτευση όταν έθεσε υποψηφιότητα για Περιφερειάρχης» και πως «τόσα χρόνια δεν πήρε καμία πρωτοβουλία».

«Εμείς ωστόσο πρόσφατα αρχίσαμε να αναδεικνύουμε σοβαρά ζητήματα που απασχολούν την Αιτωλοακαρνανία, όπως είναι το απαρχαιωμένο αρδευτικό σύστημα. Είδαμε στην επίσκεψή μας εκεί κατεστραμμένα μοτέρ και διώρυγες, ακόμη και τα κτήρια είναι έτοιμα να πέσουν… Και την επομένη έρχεται ο ίδιος ο υπουργός να πει πως δεν κατατέθηκε καμία πρόταση από την Περιφέρεια. Τι θα πει η Περιφερειακή Αρχή σήμερα, όταν τόσα χρόνια δεν μπόρεσε ούτε μια πρόταση να διαμορφώσει για αυτή την κατάσταση; Τι θα πει η Περιφερειακή Αρχή σήμερα, όταν για να πάμε στον ορεινό Βάλτο δεν έχει γίνει διαπλάτυνση ούτε σε ένα γεφύρι; Στον δρόμο Αμφιλοχία- Βόνιτσα σκοτώνονται άνθρωποι! Τώρα σκεφτήκαν να στρώσουν κομμάτια ασφάλτινα λες και μιλάμε σε ιθαγενείς; Εγώ τους προτείνω να μοιράσουν και… καθρεφτάκια εκεί που θα στρώνουν τον δρόμο…», είπε σε έντονο ύφος ο υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος Αιτωλοακαρνανίας.

Στο ερώτημα αν θεωρεί πως αυτή η στάση, για την οποία κατηγορεί την Περιφερειακή Αρχή, έχει να κάνει με μια γενικότερη αδιαφορία της για την Αιτωλοακαρνανία, δήλωσε: «Εγώ πιστεύω ούτε θέλω, ούτε μπορούσαν. Αυτά τα θέματα πρέπει να τα διαχειρίζονται άνθρωποι που στο πέρασμα του χρόνου έχουν αποδείξει ότι μπορούν να κάνουν πράγματα. Εμείς είμαστε μια ομάδα την οποία μπορεί να την κρίνει ο καθένας».

Σχετικά με πιθανές συνεργασίες την επομένη των εκλογών στο νέο Περιφερειακό Συμβούλιο, ανέφερε πως «αυτή την υπόθεση με τις συνεργασίες ο κόσμος την έχει αντιληφθεί με στρεβλό τρόπο»: «Συνεργασίες θα υπάρξουν με βάση τα προγράμματα και τις προτάσεις μας και όχι με άλλου τύπου συνδιαλλαγές. Εμείς δε θα μπούμε ποτέ σε τέτοια λογική . Θα πάμε να συνεργαστούμε με αυτούς που μπορούμε να πλησιάσουμε στο πρόγραμμά μας και όχι με το να δώσουμε ή να πάρουμε θέσεις. Ας καταλάβουν οι πολίτες κάποτε πως η τοπική αυτοδιοίκηση είναι υπόθεση των πολιτών και όχι των κομμάτων Και σας το λέει αυτό ένας άνθρωπος που υπηρέτησε για χρόνια τα κόμματα. Τα κόμματα τα ενδιαφέρει το βράδυ των εκλογών το χρώμα του χάρτη. Εμείς ως υπερκομματική παράταξη δε δίνουμε σε κανέναν το δικαίωμα να μας σηκώσει το τηλέφωνο και να μας πει θα κάνετε εκείνοι ή το άλλο. Εμείς θα διεκδικήσουμε για την περιοχή και όχι για την εκάστοτε παράταξη … Το μόνο που θα έχουμε στο μυαλό μας θα είναι οι πολίτες που μας εξέλεξαν και όχι τα κόμματα που μας έδωσαν το χρίσμα», ήταν το μήνυμά του στο κλείσιμο της συνέντευξης.

Πηγή: agriniowebradio.gr

Θέματα που ενδιαφέρουν

1 Σχόλιο

  1. ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟ Πασόκ

    Χρήστο, πάμε γερά!

    Καιρός για αλλαγή…

    Ο Τσίπρας απογοήτευσε. Ο ΣΥΡΙΖΑ ΑΠΕΤΥΧΕ!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.