Κυριακή, 18 Απριλίου, 2021

Κωστούλας:Θα κρατήσουμε τον ίδιο κορμό, με επιλεκτικές κινήσεις.

Κωστούλας:Θα κρατήσουμε τον ίδιο κορμό, με επιλεκτικές κινήσεις.

kostoulasΗ δικαίωση του Παναιτωλικού

Ο πρόεδρος της ομάδας, Φώτης Κωστούλας, μίλησε στην «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ» για την άνοδο και τη συνέχεια

Συνέντευξη στον Χρηστο Κοντο

Η επιστροφή του Παναιτωλικού στα μεγάλα σαλόνια ήλθε έπειτα από 34 δύσκολα χρόνια, γι’ αυτό και οι πανηγυρισμοί που τη συνόδευσαν ξεπέρασαν το μέτρο. Ο Φώτης Κωστούλας είναι ο ιδιοκτήτης του τα τελευταία έξι χρόνια και η άνοδος ήταν μια προσωπική δικαίωση γιατί ήλθε με τον δύσκολο τρόπο και όχι διά της πλαγίας οδού όπως πίεζαν οι… ανυπόμονοι. Αν και διέθεσε πάρα πολλά χρήματα, κατηγορήθηκε από τους οπαδούς της ομάδας του ότι πήγαινε «με τον σταυρό στο χέρι», γι’ αυτό και έβλεπε τα τρένα της ανόδου να περνούν, με άλλους επιβάτες. Οπως λέει ο κ. Κωστούλας, η πίεση ήταν πολύ μεγάλη: «Ο κόσμος δεν μπορούσε να καταλάβει τη νοοτροπία μου. Υπήρξαν στιγμές που η γκρίνια ήταν αφόρητη. Βήμα βήμα, τελικά άλλαξαν γνώμη. Μπορεί να καθυστερήσαμε λίγο παραπάνω σε σχέση με τις επενδύσεις μας, αλλά άξιζε τον κόπο».

Πειρασμοί και «καλοθελητές» δεν υπήρξαν;

– Πάντα υπάρχουν αυτά στο ποδόσφαιρο. Είμαι όμως μεγάλος για να αλλάξω νοοτροπία. Αδυνατώ να δω το ποδόσφαιρο με διαφορετικό τρόπο.

Οντως συμβαίνουν πολλά περίεργα στις μικρότερες κατηγορίες;

– Απ’ αυτά που ακούγονται, το μεγαλύτερο μέρος έχει βάση. Καπνός χωρίς φωτιά δεν υπάρχει.

Θα ακολουθήσετε την πεπατημένη της άμεσης ενίσχυσης με λεγεωνάριους;

– Θα κρατήσουμε τον ίδιο κορμό, με επιλεκτικές κινήσεις. Δεν θα ξηλώσουμε την ομάδα ούτε και θέλουμε να γεμίσουμε ξένους. Θέλουμε τουλάχιστον το 50% του ρόστερ να είναι Ελληνες και το ποσοστό να μεγαλώνει. Να στηριχθούμε σε περισσότερα παιδιά από την περιοχή μας, στα πρότυπα της μεγάλης Λάρισας της δεκαετίας του ’80.

– Εχετε οργανωθεί για να το πετύχετε;

– Διαθέτουμε εδώ και 3,5 χρόνια ένα προπονητικό κέντρο πρωτόγνωρο για ομάδα Β΄ Εθνικής. Εχουμε έξι προπονητικά γήπεδα, ιατρείο, γυμναστήριο, χώρους αναψυχής, ακαδημίες που έχουν δώσει τέσσερις παίκτες στην ενδεκάδα. Φιλοδοξούμε να τους κάνουμε περισσότερους.

– Θα αντέξετε το βάρος των εξόδων της Σούπερ Λίγκας μόνος σας ή αναζητάτε συμπαίκτες;

– Δεν υπάρχει άλλος να βοηθήσει. Εχουμε φτιάξει μια ανταγωνιστική ομάδα και με 20% αύξηση του μπάτζετ, πιστεύω πως θα ανταποκριθούμε. Η Σούπερ Λίγκα, άλλωστε, έχει μεγαλύτερα έσοδα.

– Εχετε κάνει λογαριασμό, τι σας στοίχισε ο Παναιτωλικός αυτά τα έξι χρόνια;

– Εχω κάνει αλλά καλύτερα να μην γράψουμε το νούμερο.

Θα μείνει ο κόσμος κοντά στην ομάδα ή με τα πρώτα άσχημα αποτελέσματα θα την εγκαταλείψει, όπως έχουμε δει αλλού;

– Εχουμε φανατικούς οπαδούς που είναι μόνο Παναιτωλικός. Ο νομός μας αγαπά το ποδόσφαιρο και διψά για την ομάδα. Είναι κολλητικό. Ολοι είναι δίπλα μας, ακόμα και στις αποτυχίες που είχαμε προσπαθώντας να ανέβουμε από τη Γ΄ Εθνική.

– Το γήπεδο ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις της κατηγορίας;

– Δεν είναι μεγάλο αλλά μας φτάνει. Χωράει 6.000 και θα το έχουμε πάντα γεμάτο. Το γήπεδο του ΕΑΚ ποτέ δεν το αγάπησε ο κόσμος. Θέλει τη… στρούγκα. Η άμεση βελτίωση που χρειάζεται είναι ο φωτισμός. Και επειδή δεν έχει κάγκελα, ίσως φτιάξουμε μια θύρα «κλουβί» για τους οπαδούς των φιλοξενούμενων. Εμείς δεν έχουμε χούλιγκαν κι αν δούμε ότι έρχονται τέτοιοιστην πόλη μας, δεν θα διστάσουμε να μην παραχωρούμε εισιτήρια.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.