Πέμπτη, Φεβρουάριος 21, 2019

Κούλουμα & χαρταετοί φέτος  στα χωριά της Κοιλάδας του Αχελώου

KOULOYMA (1)

Τα ορεινά χωριά της Κοιλάδας του Αχελώου βγαίνουν απ’ την αφάνεια και διεκδικούν μια θέση στους ταξιδιωτικούς καταλόγους για εναλλακτικό ποιοτικό τουρισμό.
Νέοι άνθρωποι με καταγωγή από την εν λόγω περιοχή, δημιουργούν τις προυποθέσεις για οργανωμένες ταξιδιωτικές εκδρομές τουρισμού βουνού, περιβαλλοντικού & πολιτιστικού ενδιαφέροντος.
Συνέδρια, Εκδρομές, Πολιτιστικά δρώμενα, Αθλητικές δραστηριότητες βουνού μπορούν να λάβουν χώρα κοντά στα παραποτάμια χωριά του Αχελώου που οι φιλόξενοι κάτοικοι των περιοχών, αγκαλιάζουν κάθε φορά την όποια εκδήλωση γίνεται στον τόπο τους.
Φέτος οι πολιτιστικοί σύλλογοι των παραποτάμιων χωριών προσέφεραν δωρεάν νηστίσιμα παραδοσιακά φαγητά & κρασί στους διερχόμενους εκδρομείς ενώ ενδιαφέρον για του χρόνου δήλωσαν μεγάλα πολιτιστικά και αθλητικά σωματεία από κάθε μεριά της Ελλάδας
Ο τόπος μας διαθέτει απείρου κάλλους φυσική ομορφιά, κι επείγει οι χωμάτινοι δρόμοι μας να ασφαλτοστρωθούν, οι χειροκίνητες πεζογέφυρες του Αχελώου να αντικατασταθούν εκ νέου με άλλες καθώς και τα  παλιά μονοπάτια στα παρθένα ελατοδάση μας, να σημανθούν & να ξαναχαραχθούν.
Υπενθυμίζουμε ότι η Κοιλάδα του Αχελώου Ορεινή Άρτα-Ορεινός Βάλτος, Άγραφα & Αργιθέα χαρακτηρίστηκε & ενταχθηκε πρόσφατα από το Υπουργείο Περιβάλλοντος ως« Εθνικό Πάρκο-Περιοχή NATURA»

Για  να γνωρίσετε   από κοντά – εδώ στα χωριά του Αχελώου – τους αγνούς & φιλόξενους ανθρώπους του, τα ήθη, τα έθιμα και τις παραδόσεις … ίσως του αρχαιότερου λαού της Ευρώπης .. δηλώνουν τα παιδιά της Πεζοπορικής Ομάδας της Κοιλάδας του Αχελώου !

Φωτο Ομάδα Πεζοπορίας/Ορειβασίας Κοιλάδας Αχελώου https://www.facebook.com/groups/598019867041958/

Για περισσότερα  στη σελίδα https://www.facebook.com/acheloosvalleygreece/

 

KOULOYMA (2) KOULOYMA (3) KOULOYMA (4) KOULOYMA (5) KOULOYMA (6)

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.