Κυριακή, 9 Αυγούστου, 2020

Κουντουρά: σε διαδικασία αναγνώρισης τρεις επιπλέον φυσικοί πόροι της Αιτωλοακαρνανίας

epi-kountoura-nostos-nafpaktos2Απάντησε η Υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά  στην ερώτηση των βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ του Νομού Αιτωλοακαρνανίας, Τριανταφύλλου Μαρίας και Βαρεμένου Γιώργου, αναφορικά με την ανάδειξη του τουριστικού προϊόντος του Νομού Αιτωλοακαρνανίας.
Το Υπουργείο Τουρισμού στην απάντησή του προς τους βουλευτές αναφέρθηκε στις μεγάλες δυνατότητες αλλά και στις ενέργειες, που έχουν ήδη γίνει για την ανάπτυξη του τουριστικού προϊόντος στον Νομό Αιτωλοακαρνανίας.

Το Υπουργείο αναφέρθηκε στο σχεδιασμό της Περιφέρειας και το σχέδιο Δράσης Τουριστικής Προβολής και Εξωστρέφειας Δυτικής Ελλάδας 2017 -2018, καθώς και στις συγκεκριμένες προτάσεις, που κατέθεσε στα πλαίσια του περιφερειακού επιχειρησιακού προγράμματος Δυτικής Ελλάδας, αναφορικά με τις εναλλακτικές μορφές τουρισμού, που μπορούν να ευδοκιμήσουν στο νομό μας (ορεινές λίμνες, οικοτουρισμός, πεζοπορικός τουρισμός κ.ά.), καθώς και στις δυνατότητες που παρέχονται από το πρόγραμμα δράσης ολοκληρωμένων χωρικών επενδύσεων.

Ακόμη, το υπουργείο τόνισε, πως πυλώνας χρηματοδότησης των έργων τουρισμού αποτελεί το πρόγραμμα ΕΠΑΝΕΚ και ήδη χρηματοδοτούνται δράσεις ανάπτυξης μικρομεσαίων τουριστικών επιχειρήσεων , καθώς και συγκεκριμένες παρεμβάσεις για τη δημιουργία παραθαλάσσιων, παραλίμνιων και παραποτάμιων περιβαλλοντικών πάρκων με απώτερο σκοπό την ενίσχυση του βιώσιμου τουρισμού σε συνδυασμό με την ανάδειξη του περιβαλλοντικού κάλλους.

Όσον αφορά στην Αιτωλοακαρνανία, εκτός από την πρόσφατη σημαντική εξέλιξη με την αναγνώριση ως ιαματικής πηγής της τοποθεσίας «Αγίας Τριάδας Μεσολογγίου» ,βρίσκονται σε διαδικασία αναγνώρισης επιπλέον  τρεις φυσικοί πόροι: Η πηγή «Κόκκινο Στεφάνι» στο Δήμο Θέρμου, η πηγή«Κρεμαστών» στο Δήμο Αμφιλοχίας και η πηγή «Αγίου Βάρβαρου» στο Δήμο Ακτίου – Βόνιτσας.

Η αναγνώριση των παραπάνω φυσικών πόρων ως ιαματικών πηγών ανοίγει το δρόμο προς τον ιαματικό τουρισμό και είναι ένα μόνο μέρος των δυνατοτήτων ,που μπορεί και πρέπει να αναπτύξει η περιοχή μας.

Αναλυτικά η απάντηση στο: http://www.hellenicparliament. gr/UserFiles/67715b2c-ec81- 4f0c-ad6a-476a34d732bd/ 10123421.pdf

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.