Τρίτη, 7 Απριλίου, 2020

Κουρουμπλής: «Δεν είπα βλακεία με τους “λαθραίους Έλληνες της Μικράς Ασίας”, το είπα ως εγκατάλειψη των νησιωτών»

Θέση σχετικά με την δήλωση που έκανε για τους Έλληνες της Μικράς Ασίας, η οποία προκάλεσε σάλο πήρε με δηλώσεις του το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Κουρουμπλής.

Διευκρινίσεις σχετικά με τη δήλωσή του ότι «και οι Έλληνες της Μικράς Ασιάς μπήκαν λαθραία στην Ελλάδα» που προκάλεσε σάλο έδωσε στον ΘΕΜΑ 104,6 ο Παναγιώτης Κουρουμπλής.

«Δεν είπα καθόλου βλακεία. Είπα ότι η κυβέρνηση εγκαταλείπει τους νησιώτες όπως η κυβέρνηση τότε εγκατέλειπε τους Ίωνες στην τύχη τους αφού είχε εκδώσει διάταγμα με το οποίο για να μπει ένα Ίωνας στην Ελλάδα έπρεπε να έχει διαβατήριο» εξήγησε το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ.

Αναφερόμενος στα ιστορικά γεγονότα πρόσθεσε ότι «το Μικρασιατικό μέτωπο έπεσε στις 22 Αυγούστου.

Όσον αφορά το μεταναστευτικό και τις ενέργειες της κυβέρνησης ο Παναγιώτης Κουρουμπλής σημείωσε ότι «περιορίζει τις επιτάξεις στα νησιά ενώ θα έπρεπε να επιτάξει όλους τους δήμους της χώρας. Το πρόβλημα είναι εθνικό και πρέπει να το σηκώσουμε όλοι μαζί και εγώ ως στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ θα στηρίξω όλη την κατανομή».

Ο πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ κάλεσε τον Κυριάκο Μητσοτάκη να συζητήσει με τον Αλέξη Τσίπρα και την Φώφη Γεννηματά ώστε να πάνε στην Ευρώπη που «έχει μια συμπεριφορά που κατατείνει στο σηκώστε όλο το πρόβλημα εσείς» και να τους πεί «ή μεταφέρετε τη διαδικασία του ασύλου στην Τουρκία και ό,τι πέφτει στην Ελλάδα ή και εμείς αφήνουμε ανοιχτά τα σύνορα».

«Αν δεν εκβιαστεί η Ευρώπη η χώρα αντιμετωπίζει πρόβλημα και θα γίνουμε όλοι ρατσιστές» συμπλήρωσε.

Πηγή: protothema.gr

Θέματα που ενδιαφέρουν

1 Σχόλιο

  1. Ανώνυμος

    Παλαιότερα η κρατική τηλεόραση, έδειξε δοκιμανταιρ για εκείνα τα γεγονότα στη Σμύρνη, είπε έπει λέξει, τότε που φεύγαν τα ελληνικά καράβια από τη Σμύρνη δε πήραν κανέναν,( για να μιν πάρουν κανέναν θα είχαν κάποιο λόγο τα ελληνικά καράβια ) και τότε ο αμερικανός πρόξενος στη Σμύρνη επίταξη τα καράβια από τα νησιά ( που τοτε δεν ήταν ελληνικά τα νησιά) και έφερε εδώ χιλιάδες όποιοι και να ήταν αυτή, εδώ φυσικά αποβιβάστηκαν ός έλληνες και όχι μόνο αυτή, όποιος αμφιβάλλει μπορεί να ψάξει να βρει το δοκιμανταιρ και να το διαπιστώσει

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.