Σάββατο, 10 Απριλίου, 2021

Κούρτοβικ: «Ο Κουφοντίνας είναι λίγο πριν από το κώμα, η Νικολάου λέει ψέματα»

Κούρτοβικ: «Ο Κουφοντίνας είναι λίγο πριν από το κώμα, η Νικολάου λέει ψέματα»

«Ο Δημήτρης Κουφοντίνας είναι λίγο πριν το κώμα, βρίσκεται στα όρια ζωής και θανάτου» είπε μιλώντας στο OPEN η συνήγορός του Ιωάννα Κούρτοβικ.

Ο καταδικασμένος σε 11 φορές ισόβια για τη δράση του στην οργάνωση «17 Νοέμβρη» Δημήτρης Κουφοντίνας βρίσκεται εδώ και 54 μέρες σε απεργία πείνας και τις τελευταίες 9 προχώρησε και σε απεργία δίψας διεκδικώντας την επιστροφή του στο κελί του στον Κορυδαλλό.

«Η απεργία πείνας είναι δικαίωμα του κρατούμενου που προβλέπεται από το σωφρονιστικό κώδικα, δεν έχει άλλο τρόπο να διεκδικήσει την άσκηση των δικαιωμάτων του» είπε μεταξύ άλλων η Ιωάννα Κούρτοβικ, επισημαίνοντας ότι «η πολιτεία εκβιάζει».

Η Γ.Γ. Αντιεγκληματικής Πολιτικής Σοφία Νικολάου, σε χθεσινή ανακοίνωση απάντησε στη συνήγορο του Δημήτρη Κουφοντίνα ότι έχει κοινοποιήσει τα έγγραφα με τα οποία ο κρατούμενος θα μπορούσε να προσφύγει στη Δικαιοσύνη, για τη μεταγωγή του στον Κορυδαλλό αντί των φυλακών Δομοκού.

«Είναι ψέμα, δεν μου έχουν κοινοποιηθεί οι αποφάσεις, αλλά χαρτιά που παραπέμπουν στις αποφάσεις, είναι μία σφραγίδα, δεν είναι απόφαση, δεν υπάρχει αριθμός, υπογραφές και δεν υπάρχει κυρίως το σκεπτικό» είπε σήμερα η Ιωάννα Κούρτοβικ. «Δεν υπάρχει απόφαση να προσβάλλουμε αν δεν έχουμε το σκεπτικό. Είναι εμπαιγμός δικός μου και του κρατούμενου. Ψεύδονται όταν λένε ότι ο νόμος λέει ότι δεν επιτρέπεται η μεταγωγή του στον Κορυδαλλό. Έχουμε απευθυνθεί στον Άρειο Πάγο, στο Συμβούλιο Επικρατείας, στην εισαγγελία της Λαμίας».

Πηγή: dikaiologitika.gr

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.