Σάββατο, 10 Απριλίου, 2021

Κούρτοβικ: Υβριστική η ανακοίνωση των συγγενών των θυμάτων του Κουφοντίνα- Τον λένε «δολοφόνο»

Κούρτοβικ: Υβριστική η ανακοίνωση των συγγενών των θυμάτων του Κουφοντίνα- Τον λένε «δολοφόνο»

Η κυρία Κούρτοβικ είπε ότι ο σύλλογος «Ως Εδώ»… υβρίζει τον Δημήτρη Κουφοντίνα επειδή τον αποκαλεί δολοφόνο

Ηδικηγόρος του Δημήτρη Κουφοντίνα, Ιωάννα Κούρτοβικ απευθύνθηκε σε τηλεοπτική της εμφάνιση στους συγγενείς των θυμάτων της 17 Νοέμβρη, λέγοντας πώς η ανακοίνωση που εξέδωσαν αποκαλεί τον «Λουκά» της 17 Νοέμβρη «δολοφόνο» και είναι υβριστική. Η κυρία Κούρτοβικ ανέφερε ότι ο σύλλογος «Ως Εδώ» υβρίζει τον Δημήτρη Κουφοντίνα επειδή τον αποκαλεί δολοφόνο.

Eιδικότερα, η δικηγόρος του Δημήτρη Κουφοντίνα είπε χαρακτηριστικά όταν κλήθηκε να σχολιάσει την ανακοίνωσή τους: «Η ανακοίνωση αυτή έχω την εντύπωση ότι συντάχθηκε μάλλον για να εξυβρίσει τον απεργό, “δολοφόνο” τον αποκαλεί, παρά για να στηρίξει το δικαίωμά του στη ζωή. Ήταν υβριστική, ήταν προσβλητική».

Πρόσθεσε μάλιστα ότι από τη στιγμή που υπήρξε οριστική δικαστική κρίση και ο Δημήτρης Κουφοντίνας οδηγήθηκε στη φυλακή, θα πρέπει να αποκαλείται «κρατούμενος» και όχι «δολοφόνος».

Η Ιωάννα Κούρτοβικ συνέχισε λέγοντας: «Τα θύματα και η πολιτική αγωγή έχουν δικαίωμα να συμμετέχουν στη διαδικασία ως το σημείο που το δικαστήριο αποφασίζει την ενοχή. Από κει και πέρα τελειώνει ο ρόλος τους, δεν έχουν λόγο στον τρόπο έκτισης της ποινής. Οι φυλακές είναι ένας χώρος στον οποίο υπάρχουν ένοχοι. Κατ’ αρχήν στη φυλακή δεν πάνε αθώοι, αλλά ένοχοι. Με αυτή τη λογική δεν θα έπρεπε να υπάρχει σωφρονιστικό σύστημα. Η λογική που στιγματίζει τον παραβάτη και τον θέλει εφ’ όρου ζωής εκτός της κοινωνίας είναι μεσαιωνική. Είναι μία λογική που δεν ταιριάζει στο σωφρονιστικό σύστημα για το οποίο παλέψαμε τόσα χρόνια».

Στο βίντεο μετά το 21ο λεπτό:

www.ethnos.gr 

 

Θέματα που ενδιαφέρουν

1 Σχόλιο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.