Πέμπτη, 22 Οκτωβρίου, 2020

Κράτος εν κράτει που υπερχειλίζει

potam

Θα έχετε ακούσει για την δημόσια περιουσία και τον δημόσιο χώρο και τα δωρεάν και δημόσια αγαθά, έτσι δεν είναι; Όση αγάπη έχει ο Έλληνας στα κρατικά μονοπώλια δεν έχει κανένας. Μετά από 9 χρόνια κρίσης- ή «κρίσης»- προχθές μάθαμε ότι οι δημόσιοι υπάλληλοι έφτασαν τις 800.000, πλέον, αποτελώντας το 17% του συνολικού πληθυσμού. Αν βάλεις τις οικογένειες που εξαρτώνται από τον δημόσιο κορβανά, προσθέσεις τους συνταξιούχους και τους πρόωρους συνταξιούχους και βάλεις και τον «ιδιωτικό» τομέα που ζει παρασιτικά από τα δημόσια ταμεία έχεις μια πολύ ωραία χώρα όπου τα 3/4 της εξαρτώνται από το κράτος και όπως λένε όλοι οι ειδικοί δεν σώζεται με τίποτε. ‘

Η μάλλον σώζεται με χρηματοδοτικά προγράμματα που για να τα πάρεις υπογράφεις ένα χαρτί που λέγεται μνημόνιο συνεργασίας, εσύ το λες σκέτο «μνημόνιο» προοδευτικά, το δαιμονοποιείς(αντί να βρεις τι φταίει)και στη συνέχεια ρίχνεις όλα τα κακά της μοίρας μας πάνω του παρουσιάζοντας ως μέρα ελευθερίας τη μέρα που θα πάψει να ισχύει. Όταν πάψει να ισχύει τραβάς κι ένα κούρεμα καταθέσεων και κερδίζεις κάποιον χρόνο ακόμα. Στο μεταξύ πληρώνεις τους πολίτες που ξέρουν ότι ζουν από τους φόρους.

Όλα τα παραπάνω μας ήρθαν στον νου βλέποντας τι κάνει ο μεγάλος ιδιοκτήτης σε γη και ύδωρ στα μέρη μας, η ΔΕΗ. Δεν χρειάζεται να πούμε ότι έχει κατορθώσει εδώ και δεκαετίες να αφήσει αναξιοποίητα εκατοντάδες χιλιάδες στρέμματα γης, όπως και δισεκατομμύρια τόνους νερού, χωρίς κανένα ανταποδοτικό, απλά γιατί μπορεί.

Φέτος πλημμύρισαν τα πάντα και ο δήμαρχος Μεσολογγίου λέει και ξαναλέει ότι η παραποτάμιες περιοχές στην κάτω περιοχή του Αχελώου είναι σε τραγική κατάσταση. Οι πολίτες και οι αρχές ρωτάνε τι πρόκειται να συμβεί και ανησυχούν. Σημειωτέον ότι ο Αχελώος δεν έχει οριοθετημένη κοίτη και πολλοί πιστεύουν ότι αυτό είναι κάτι που συμφέρει την ΔΕΗ, διότι αν ήταν οριοθετημένη θα έπρεπε να συμμετέχει σε πολλά και διάφορα έξοδα, ανάμεσά τους και σε πολλές και διάφορες αποζημιώσεις ή τέλη για την πλημμύρα που προκαλεί κατά καιρούς.

Σήμερα είδαμε για πρώτη φορά σε όλη του την μεγαλοπρέπεια τον …υπερχειλιστή. Εντυπωσιακό θέαμα αν μη τι άλλο αλλά στη ουσία ένα αυθαίρετο πέταγμα νερού στα παρακείμενα χωράφια και μια κατασπατάληση πόρων. Το σχετικό βίντεο μπορείτε να το δείτε (ΕΔΩ)

ενθυμούμενοι τον χρυσοφόρο λιγνίτη που είναι και… οικολογικός, σύμφωνα με κάποιους, αλλά και δεκάδες χιλιάδες διορισμούς από τον οικονομικό γίγαντα που κάνει και κοινωνική πολιτική πια, αναγκαστικά, παρότι εμείς οι πελάτες του χρωστάμε πάνω από 3 δις στα ταμεία του!

Είπαμε, δημόσιος αλλά όχι και τόσο δωρεάν ο γίγαντας που είναι κράτος εν κράτει.

 

Γ.Σ.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.