Τρίτη, Μάιος 21, 2019

Κρίσιμη συνάντηση για την αναδιάταξη του ακαδημαϊκού χάρτη στη Δυτική Ελλάδα-νέα σενάρια

“Παράθυρο” για συγχώνευση του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας (πρώην ΤΕΙ Πάτρας και ΤΕΙ Μεσολογγίου) με το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο, ανοίγει εάν , σύμφωνα με πληροφορίες του esos, στην αυριανή συνάντηση του υπουργού Παιδείας Κ. Γαβρόγλου με τις Πρυτανικές Αρχές του Πανεπιστημίου Πατρών και του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας συνεχιστούν οι διαφωνίες για τη συνένωση των δύο Ιδρυμάτων.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες ο Πρύτανης του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας Β. Τριανταφύλλου φέρεται να έχει “παρασκηνιακές” συζητήσεις με το γραφείο του υπουργού Παιδείας για την πρόταση συγχώνευσης με το ΕΑΠ.

Το esos παρότι επέμενε στάθηκε αδύνατη η επικοινωνία με τον Πρύτανη του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας, προκειμένου να μας δώσει περισσότερες πληροφορίες.

Αυτό που μας μετέφεραν πηγές του ΤΕΙ είναι ότι η πρόταση έχει δύο σκέλη η συγχώνευση με το ΕΑΠ να γίνει με ένα μέρος τμημάτων του ΤΕΙ ή εξ ολοκλήρου.

Η πρόταση είναι άγνωστο εάν θα κατατεθεί στην αυριανή σύσκεψη του υπουργού με τις Πρυτανικές Αρχές που θα γίνει στη Βουλή.

Πάντως η διοίκηση του ΕΑΠ, όπως προέκυψε από τηλεφωνική επικοινωνία που είχε το esos με το γραφείο του προέδρου της Διοικούσας, φέρεται να μην γνωρίζει την πρόταση του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδος.

www.esos.gr

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.