Σάββατο, 19 Ιουνίου, 2021

Κρήτη: «Είμαι από τις πιο σπάνιες περιπτώσεις» – Ξανά στο χειρουργείο ο 35χρονος για τη 2η θρόμβωση μετά το AstraZeneca

Κρήτη: «Είμαι από τις πιο σπάνιες περιπτώσεις» – Ξανά στο χειρουργείο ο 35χρονος για τη 2η θρόμβωση μετά το AstraZeneca

Πάνω από 4 ώρες κράτησε το χειρουργείο του 35χρονου από την Κρήτη – Απορούν και οι γιατροί με τη 2η θρόμβωση.

Συνεχίζεται η περιπέτεια για τον 35χρονο Αλέξανδρο Μεταξάκη από την Κρήτη ο οποίος εμφάνισε θρόμβωση στο πόδι 11 ημέρες μετά τον εμβολιασμό του με AstraZeneca και πέντε ημέρες αργότερα, ενώ ήταν στο νοσοκομείο, παρουσίασε και δεύτερο θρομβοεμβολικό επεισόδιο, αυτή την φορά στην καρωτίδα.

“Σε ένα έλεγχο ρουτίνας εντοπίστηκε ένας θρόμβος, στην καρωτίδα, αριστερά. Έπρεπε να μπω αμέσως στο χειρουργείο για να αποφύγω κάποιο εγκεφαλικό επεισόδιο” δήλωσε ο ίδιος στο Mega και την εκπομπή “Live News”, ενώ υπεβλήθη και την πρώτα φορά σε πολύωρο χειρουργείο, καθώς κινδύνευε ακόμη και να χάσει το πόδι του.

Μετά από μία επέμβαση που κράτησε πάνω από τέσσερις ώρες, οι γιατροί του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου κατάφεραν να αντιμετωπίσουν και τη δεύτερη θρόμβωση, με τον Αλέξανδρο να είναι καλά στην υγεία του.

“Οι γιατροί μου είπαν ότι ήμουν από τις πιο σπάνιες περιπτώσεις. Φαίνεται ξεκάθαρα ότι όλο το περιστατικό οφείλεται στο εμβόλιο, στο AstraZeneca” πρόσθεσε, τονίζοντας πως ούτε οι γιατροί δεν μπορούν να εξηγήσουν πώς ένας άνδρας εμφανίζει θρομβώσεις, “αφού αυτό συμβαίνει συνήθως στις γυναίκες”.

Ο 35χρονος μέχρι τη στιγμή που εμβολιάστηκε δεν αντιμετώπισε άλλο πρόβλημα υγείας. “Δεν είχε προηγούμενα τίποτα, δεν είχε πιει ούτε αντιβίωση, ούτε φάρμακα, ούτε τίποτα. Έτυχε σε αυτόν απλά” σχολίασε ο πατέρας του στην ίδια εκπομπή.

πηγή: thetoc.gr

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.