Πέμπτη, 21 Οκτωβρίου, 2021

Κρήτη: Ποινική δίωξη στην «αυτόχθονα ιθαγενή» ανεμβολίαστη υπάλληλο που ταμπουρώθηκε στα ΚΑΠΗ

Κρήτη: Ποινική δίωξη στην «αυτόχθονα ιθαγενή» ανεμβολίαστη υπάλληλο που ταμπουρώθηκε στα ΚΑΠΗ

Σε βάρος του συζύγου της ασκήθηκε επίσης ποινική δίωξη για απείθεια – Το ζευγάρι πήρε αναβολή και έτσι θα δικαστεί στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείου Ηρακλείου την ερχόμενη Δευτέρα

Ποινική δίωξη για παραβίαση μέτρων για την πρόληψη ασθενειών και απείθεια άσκησε ο εισαγγελέας στην ανεμβολίαστη φυσικοθεραπεύτρια του Δήμου Μινώα Πεδιάδος η οποία οδηγήθηκε μαζί με τον σύζυγό της ενώπιον της δικαιοσύνης. Σε βάρος του συζύγου της ασκήθηκε επίσης ποινική δίωξη για απείθεια.

Το ζευγάρι πήρε αναβολή και έτσι θα δικαστεί στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείου Ηρακλείου την ερχόμενη Δευτέρα. Υπενθυμίζεται ότι η ανεμβολίαστη δημοτική υπάλληλος -μετά και το πρόστιμο που της είχε επιβληθεί καθώς συνέχιζε να παρουσιάζεται στο πόστο της παρά την αναστολή εργασίας- κλειδώθηκε μαζί με τον σύζυγό της στο ΚΑΠΗ του Αρκαλοχωρίου την Πέμπτη, αρνούμενη να αποχωρήσει.

Το ζευγάρι οδηγήθηκε το πρωί στο Δικαστικό Μέγαρο Ηρακλείου όπου από νωρίς είχαν συγκεντρωθεί τηλεοπτικά συνεργεία και δημοσιογράφοι, ωστόσο οι αστυνομικοί τους κατηύθυναν στο Δικαστήριο από την είσοδο της πλατείας Δασκαλογιάννη προκειμένου να μην γίνουν αντιληπτοί.

Όπως έγραψε ήδη το cretalive, η φυσικοθεραπεύτρια ισχυρίζεται πως ενεργεί με βάση τη Διακήρυξη των «Ελλήνων Αυτόχθονων Ιθαγενών» οι οποίοι επικαλούμενοι απόφαση του Δικαστηρίου της Χάγης δρουν σε διάφορες περιοχές της χώρας ανακαλώντας αποφάσεις θεσμικών φορέων.

Η δημοτική υπάλληλος η οποία δεν έχει εμβολιαστεί τέθηκε σε καθεστώς αναστολής εργασίας. Ωστόσο παρουσιαζόταν καθημερινά στη θέση της στο Φυσιοθεραπευτικό Τμήμα του Δήμου Μινώα Πεδιάδας με αποτέλεσμα να της επιβληθεί πρόστιμο καθώς εντοπίστηκε σε έλεγχο της ΕΛΑΣ.

Διαβάστε επίσης: Ανεμβολίαστη υπάλληλος που βρισκόταν σε διαθεσιμότητα ταμπουρώθηκε σε ΚΑΠΗ

Πηγή: cretalive.gr

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.