Πέμπτη, 25 Φεβρουαρίου, 2021

Κριτική από την αντιπολίτευση Θέρμου για το πρόστιμο στο δήμο για τα αυθαίρετα στην Κάτω Μυρτιά

Κριτική από την αντιπολίτευση Θέρμου για το πρόστιμο στο δήμο για τα αυθαίρετα στην Κάτω Μυρτιά

δημαρχείο-Θέρμου«Για μια ακόμα φορά απεδείχθη, ότι στον Δήμο Θέρμου, δεν ασκείται αποτελεσματική διοίκηση» υποστηρίζει ο συνδυασμός της αντιπολίτευσης του Θ.Κασόλα, «Αξιοπιστία και Προοπτική για τον δήμο Θέρμου» . Αναφέρεται στο ζήτημα των αυθαιρέτων κατασκευών στην Κάτω Μυρτιάς για τις οποίες βεβαιώθηκε πρόστιμο σε βάρος του Δήμου. Η ανακοίνωση αυτούσια έχει ως εξής:

Στις 9 Οκτωβρίου 2017 έγινε έκτακτη δημόσια συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Θέρμου με θέμα: «Ιδιοκτησιακό καθεστώς των αυθαιρέτων κατασκευών, στη θέση Πέρεβος Κάτω Μυρτιάς» Τ.Κ. Μυρτιάς, για τις οποίες βεβαιώθηκε πρόστιμο σε βάρος του Δήμου μας, στη Δημόσια Οικονομική Υπηρεσία.
Κατά τη διάρκεια της συζήτησης αναδείχθηκαν τα κάτωθι θέματα:
1. Το θέμα ζήτησε να συζητηθεί ο κ. δήμαρχος και τον τίτλο του, έγραψε ο Πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου. O τίτλος του θέματος, παραπέμπει σε διερεύνηση του ιδιοκτησιακού καθεστώτος, όταν αυτό είναι λελυμένο από το 2006, (ΦΕΚ 1027, ΤΕΥΧΟΣ Δ στις 8-10-2006, που λέει ότι ανήκει στην ΚΤΗΜΑΤΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ).
2. Το θέμα ήρθε για συζήτηση χωρίς γραπτή εισήγηση ενώ αυτό είναι υποχρεωτικό από τον Καλλικράτη. Το συγκεκριμένο, έχει απασχολήσει το δημοτικό συμβούλιο και της προηγούμενης δημοτικής αρχής και μάλιστα, ο σημερνός δήμαρχος, ήταν τότε δημοτικός σύμβουλος αλλά και δικηγόρος πολίτη που έμενε στο αυθαίρετο κτίσμα.
3. Το θέμα, αφορά πρόστιμο 91.193,49 € για αυθαίρετες κατασκευές, το οποίο ήρθε στον Δήμο Θέρμου στις 19/04/2016, δηλαδή ένα αρκετά μεγάλο ποσό και αδράνεια της δημοτικής αρχής για μεγάλο χρονικό διάστημα.
4. Το τοιχοκόλλησε ο μόνιμος μηχανικός του δήμου και το αποδεικτικό τοιχοκόλλησης της έκθεσης αυτοψίας της αυθαίρετης κατασκευής και υπολογισμού προστίμων, απέστειλε στην ΥΔΟΜ Αγρινίου, ο αρμόδιος τότε και σήμερα αντιδήμαρχος.
5. Σε απανωτά ερωτήματα δημοτικών συμβούλων και ημών, για το που οφείλετε η καθυστέρηση της δημοτικής αρχής, ο κ. δήμαρχος καθώς και ο αρμόδιος αντιδήμαρχος, επικαλέστηκαν έλλειψη πληροφόρησης από συνταξιοδοτημένο υπάλληλο του δήμου.
Κάτι τέτοιο όμως δεν ευσταθεί, γιατί αυτοί που διαχειρίστηκαν το θέμα, είναι σήμερα στο δήμο με επαγγελματική σχέση ο ένας και με αξίωμα ο άλλος. Ακόμη ξεκαθαρίστηκε, ότι δεν έγινε προσφυγή σύμφωνα με τη νομοθεσία περί αυθαιρέτων και οδηγούμαστε τώρα σε αίτηση θεραπείας, που είναι Κώδικας Διοικητικής Διαδικασίας. Η διοικητική ανεπάρκεια της δημοτικής αρχής, έφερε το δήμο στο όριο του, να μην μπορεί να πάρει φορολογική ενημερότητα.
Αποφασίστηκε να γίνει αίτηση θεραπείας για απαλλαγεί ο Δήμος από ένα πρόστιμο που δεν του ανήκει.
Για μια ακόμα φορά απεδείχθη, ότι στον Δήμο Θέρμου, δεν ασκείται αποτελεσματική διοίκηση.

Θέματα που ενδιαφέρουν

1 Σχόλιο

  1. Ανώνυμος

    Δεν ήταν θέμα καθυστέρησης. Αλά γνωρίζανε ότι ο συγκεκριμένος χώρος ανήκει στην Κτηματικη Υπηρεσίας του Δημοσίου κ εν γνώση τους γράφανε ότι ανήκει στο Δήμο.Μάλιστα που τους το είπα δεν το λάβαμε υπόψιν τους

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.