Τετάρτη, 16 Σεπτεμβρίου, 2020

Κρούσμα στο Νοσοκομείο Αγρινίου: σύσκεψη, καραντίνες και ο ΥΠΕάρχης που το έμαθε …τελευταίος

Η διαχείριση της κατάστασης στο Νοσοκομείο Αγρινίου μετά την εμφάνιση του κρούσματος κορωνοϊού σε ιατρό του αποτέλεσε αντικείμενο σύσκεψης που έλαβε χώρα το πρωί σήμερα στη νοσηλευτική μονάδα παρουσία του διοικητή της 6ης ΥΠΕ Γιάννη Καρβέλη.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, από τη στιγμή που χθες το πρωί η Επιτροπή Λοιμώξεων ενημέρωσε για την ύπαρξη του σχετικού κρούσματος  ενεργοποιήθηκε το υγειονομικό πρωτόκολλο και όλες οι προβλεπόμενες ενέργειες όπως απολυμάνσεις, ιχνηλατήσεις, κλείσιμο κλινικής που υπηρετεί ο γιατρός και…καραντίνες σε επαφές του έως ότου βγουν τα αποτελέσματα των τεστ.

Προέκυψε ωστόσο και δυσαρέσκεια της διοίκησης της 6ης ΥΠΕ καθώς ενημερώθηκε επισήμως για την ύπαρξη κρούσματος σε υγειονομικό του νοσοκομείου Αγρινίου (που είναι και νοσοκομείο Αναφοράς για τον covid-19) χθες το βράδυ, ώρες δηλαδή μετά την δημοσίευση της είδησης στα μέσα ενημέρωσης. Φέρεται αυτό να συνέβη καθώς ο διοικητής Ανδρέας Τσιώλης απουσίαζε για σοβαρό προσωπικό του λόγο.

Ο διοικητής της ΥΠΕ λοιπόν βρέθηκε σήμερα στο Νοσοκομείο με αφορμή επίσκεψη του στην Άρτα και φρόντισε να διαρρεύσει τη δυσαρέσκεια του επιλεκτικά επιβεβαιώνοντας την ελαφρότητα με την οποία αντιμετωπίζεται ένα τόσο μείζον ζήτημα  για το οποίο θα έπρεπε να ενημερώνεται επισήμως η τοπική κοινωνία.

Σε γενικές γραμμές ωστόσο το Νοσοκομείο Αγρινίου  λαμβάνει τα προβλεπόμενα μέτρα αλλά αυτό δεν μειώνει την ανησυχία και τον προβληματισμό για τη διαχείριση της κατάστασης καθώς οι ελλείψεις είναι πολλές και πιθανή περεταίρω έξαρση κρουσμάτων θα δυσκολέψει τα πράγματα.

Θέματα που ενδιαφέρουν

2 Σχόλια

  1. Anonimos

    Όταν απουσιάζει ο Διοικητής υπάρχει και Αναπληρωτής Διοικητής, Υπάρχει και Διευθυντής προσωπικου, υπάρχει και Διευθυντής Ιατρικής Υπηρεσίας, Υπάρχει και Διοηκιτικη Υπηρεσία που έχει 500 προϊστάμενους! Υπάρχουν οι λοιμοξεις, αλλά κανένας δεν ενδιαφέρεται μάλλον. Όλα σε αυτόματο πιλότο.

  2. Anonimos

    Όλα μια ζωή στην πλάκα και την προχειρότητα. Αποφάσεις του ποδαριού. Θα θα θα θα θα γίνουν αυτά που έπρεπε να γίνουν πριν…. Γίνονται όλα μετά. Ρομα σουλατσαρουν όπου βρουν φτύνουν αφοδευουν πίνουν, διασκεδάζουν, με μπύρες, ποτά, και με ηχο και σεκλετικα καψουροτραγουδα στα παρκιν του Δήμου από το σούρουπο έως το πρωί και κανένας έλεγχος. Πιγενοερχονται στα Νοσοκομεία, με όλο το τσαντίρι, στα έκτακτα και τακτικά ιατρεία, χωρίς προφιλαξεις χωρίς πρωτόκολλα χωρίς έλεγχο. Ένα κράτος που δεν το σέβονται ο αγράμματος λαός του, δεν είναι κράτος είναι ρεμπετ ασκέρι. Σύνορα ξεφραγα χωρίς έλεγχο, μένεις βγαίνεις λες και είναι η εξώπορτα του σπιτιού σου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.