Τετάρτη, 21 Απριλίου, 2021

Κτηνοτρόφοι Λεπενούς κηρύσσουν ανεπιθύμητους Κατσιφάρα-Σταρακά για την υπόθεση των βοοειδών

Κτηνοτρόφοι Λεπενούς κηρύσσουν ανεπιθύμητους Κατσιφάρα-Σταρακά για την υπόθεση των βοοειδών

Επειδή «αφήνουν τον Διευθυντή Αγροτικής Οικονομίας-Κτηνιατρικής ΠΕ Αιτωλοακαρνανίας να εκτελεί απερίσπαστος τα καθήκοντα του”

oi-eponimes-kataggelies-pou-anoixan-ta-stomata-sti-lepenou-696x468Στην αντεπίθεση έχουν περάσει κτηνοτρόφοι της Λεπενούς που διαμαρτύρονται για τον τρόπο με τον οποίο έγιναν οι έλεγχοι του ΟΠΕΚΕΠΕ οι οποίοι εντόπισαν αριθμό βοοειδών κατά πολύ μικρότερο από τον δηλωθέντα αλλά και για την (κατ΄αυτούς) στάση της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας-Κτηνιατρικής ΠΕ Αιτωλοακαρνανίας.
Για την πολύκροτη υπόθεση ο Βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας της ΝΔ Μάριος Σαλμάς, κατέθεσε πρόσφατα Επίκαιρη Ερώτηση προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων υποστηρίζοντας πως ο έλεγχος που έγινε από τους ελεγκτές του Οργανισμού δεν έδωσε τον απαιτούμενο χρόνο στους κτηνοτρόφους να παρουσιάσουν τα ζώα τους επικαλούμενος  και καταγγελίες των κτηνοτρόφων σχετικά με το ότι οι ελεγκτές τους έβαζαν να προσυπογράφουν το αποτέλεσμα των ελέγχων, πριν ακόμη αυτοί διενεργηθούν.
Υποστήριξε επίσης πως η αρμόδια Υπηρεσία της Περιφέρειας , η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας-Κτηνιατρικής ΠΕ Αιτωλοακαρνανίας, αρνήθηκε μετά τους ελέγχους και το σάλο που δημιουργήθηκε, να αναλάβει αυτή να εκτιμήσει τις ηλικίες των ζώων.
Τα αναφερόμενα από τον Μάριο Σαλμά ως ένα σημείο βασίστηκαν σε καταγγελίες της «επιτροπής αγώνα των Κτηνοτρόφων της Λεπενούς» στην οποία φέρονται να συμμετέχουν 200 παραγωγοί που υποστηρίζουν πως συντελείται ηθική και οικονομική τους εξόντωση.
Σήμερα η Επιτροπή αυτή έδωσε στη δημοσιότητα ανακοίνωση που στρέφεται κατά της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας-Κτηνιατρικής της Π.Ε. και των πολιτικών προϊσταμένων της , της αντιπεριφερειάρχου Χριστίνας Σταρακά και του περιφερειάρχη Απόστολου Κατσιφάρα τους οποίους χαρακτηρίζουν ανεπιθύμητους στη Λεπενού «όσο αφήνουν τον Διευθυντή να εκτελεί απερίσπαστος τα καθήκοντα του (έως ότου διαλευκανθεί έστω η υπόθεση)».

Αναλυτικά η ανακοίνωση των Κτηνοτρόφων:
Τους τελευταίους μήνες , 200 και πλέον παραγωγοί έχουμε γίνει θεατές σε ένα έργο χωρίς προηγούμενο που στόχο έχει την ηθική αλλά ιδίως την οικονομική μας εξόντωση!
Στις αρχές Ιανουαρίου και μέσα σε ακραίες καιρικές συνθήκες κλιμάκια του ΟΠΕΚΕΠΕ μετά απο καταγγελία ήρθαν στο χωριό μας τη Λεπενού και διεξήγαγαν καταδρομικού τύπου ελέγχους. Φυσικά δεχθήκαμε τους ελέγχους και περιμέναμε το αποτέλεσμα αυτών.
Εδώ και μερικές ημέρες καταφθάνουν τα πρακτικά των έλεγχων τα οποία κατακρεουργούν ψευδώς τις κτηνοτροφικές μας εκμεταλλεύσεις . Στο διάστημα αυτό και όσο ασκούμε τα ένδικα μέσα (ενστάσεις κ.λ.π) ο προϊστάμενος της ΔΑΟΚ Αιτωλοακαρνανίας παρεμβαίνει και εξαφανίζει τα μητρώα με τρόπο παράνομο και καταχρηστικό.
Με την υπ. Αριθμ πρωτ. 115002/632 έγγραφη αναφορά μας ενημερώσαμε την Αντιπεριφερειάρχη κ. Χριστίνα Σταρακά για τα τεκταινόμενα για να εισπράξουμε μια αδιάφορη απάντησηαπο πλευρά της την οποία και σας καταθέτουμε!
Όπως ήταν αναμενόμενο ο Διευθυντής της υπηρεσίας σε πλήρη ταύτιση με την κ. Σταρακά εκτελούν «συμβόλαιο θανάτου» με εντολές απο τον κ. Κατσιφαρά για να μειωθεί το ζωικό κεφάλαιο στη Λεπενού και γενικότερα στο νομό .
Ζητούμε την παραίτηση του Διευθυντή της ΔΑΟΚ διότι μεταξύ άλλων:
1. Προδικάζει με τις ενέργειες του το αποτέλεσμα της ένστασης και μας καταδικάσει
2. Ακόμη και αν τα ζώα να είχαν απωλέσει τα ενώτια υπάρχει νόμιμη διαδικασία αντικατάστασης των ενωτίων. Πουθενά στον κόσμο εάν χάνεται το ενώτιο από το ζώο δεν το εξαφανίζουμε!!!
Για τις παράνομες και καταχρηστικές ενέργειες του Διευθυντή εις βάρος των παραγωγών της Λεπενους που γίνονται με την ανοχή και την συνεργασία ίσως της κ. Σταρακά θα υπάρξει δυναμική απάντηση των κτηνοτρόφων και φυσικά νομικές συνέπειες.
Όσο η κ. Σταρακά και ο κ. Κατσιφάρας αδιαφορούν στις καταγγελίες μας και αφήνουν τον Διευθυντή να εκτελεί απερίσπαστος τα καθήκοντα του (εως ότου διαλευκανθεί έστω η υπόθεση) είναι ανεπιθύμητοι στη Λεπενού!
Σας γνωστοποιούμε πιο κάτω την τελευταία απάντηση μας στην Αντιπεριφερειάρχη:
Βρισκόμαστε στη δυσάρεστη θέση να σας γνωρίσουμε ότι το υπ. Αριθμ. 119273/13255 έγγραφο που υπογράφει ο διευθυντής της ΔΑΟΚ Αιτωλοακαρνανίας, με ημερομηνία 9/5/2017, το οποίο και μας κοινοποιήθηκε ως απάντηση σχετικής αναφοράς μας (αριθμ. Πρωτ. 115002/632), είμαστε υποχρεωμένοι να το επιστρέψουμε ως απαράδεκτο κ. Σταρακά.
Ως επιτροπή κατοίκων απευθυνθήκαμε στην αντιπεριφερειάρχη Αιτωλοακαρνανίας και όχι σε έναν υπηρεσιακό παράγοντα και μάλιστα σε εκείνων που στην ίδια την αναφορά μας καταγγέλλουμε ως βασικό υπαίτιο μιας κατάστασης, αν μη τι άλλο, νοσηρής.
Αντί των δικών σας απόψεων και αντί της ενημέρωσης για τις ενέργειές σας για τα όσα σοβαρά και πολύ συγκεκριμένα σας καταγγείλαμε για το πώς ενήργησε ο προϊστάμενος της υπηρεσίας που εσείς εποπτεύεται, μας στείλατε ένα χαρτί, απλώς και μόνο για να βγείτε από την υποχρέωση. Και λυπούμαστε πολύ για αυτό.
Σας πληροφορούμε ότι έχουμε γνώση των δικαιωμάτων μας και δεν υπήρχε λόγος να κοπιάσετε για να μας υποδείξετε ότι μπορούμε να υποβάλουμε ένσταση. Όμως ακόμη και σε αυτό, το μοναδικό σημείο που περιέχει η απάντησή σας, προσποιήστε ότι δεν καταλαβαίνεται. Πιθανόν να μην μπήκατε καν στη διαδικασία να διαβάσετε το κείμενο της αναφοράς μας. Διότι αν το είχατε κάνει, θα γνωρίζατε ότι ο διευθυντής της υπηρεσίας σας φρόντισε, ουσιαστικά, να μας στερήσει και αυτό το δικαίωμα. Τι νόημα έχει αλήθεια η όποια ένσταση, μετά από μια σειρά αυθαιρεσίες επί της ΚΒΔ, που μοναδική στόχευση είχαν να εγκλωβίσουν τους κτηνοτρόφους και να μεθοδεύσουν το αποτέλεσμα των ελέγχων του ΟΠΕΚΕΠΕ;
Σας αποστέλλουμε, λοιπόν, εκ νέου την αρχική μας αναφορά και ελπίζουμε αυτή τη φορά να μας δώσετε απαντήσεις στα οχτώ επιμέρους σημεία, εφόσον, φυσικά, υπάρχουν απαντήσεις για όλα αυτά.
Πρωτίστως, θα θέλαμε να μας γνωστοποιήσετε το αν και κατά πόσο είχατε ενημέρωση για τα έργα και τις ημέρες του διευθυντή της υπηρεσίας σας, για το αν ενεργούσε αυτοβούλως ή κατόπιν εντολών σας, για το αν συμφωνείτε και εγκρίνετε τις πρακτικές του ή για το σε ποιες ενέργειες θα προβείτε ως η πολιτικά και διοικητικά υπεύθυνη για την αποκατάσταση της αξιοπρέπειάς μας και της αδικίας σε βάρος μας.

H επιτροπή αγώνα των Κτηνοτρόφων της Λεπενούς

unnamed unnamed (1)

Θέματα που ενδιαφέρουν

2 Σχόλια

  1. Yam

    ΟΙ ελεγκτες του ΟΠΕΚΕΠΕ οφείλουν να κάνουν σοβαρούς και εμπεριστατωμένους ελέγχους. Οφείλουν να μεταβούν στο σταύλο του κάθε Κτηνοτρόφου και να δούν τα ζωα. Τώρα άλλοι διαμαρτύρονται για ελέγχους από το Καφενείο ή του Καφενείου. Τι έλεγχος ήταν αυτός από το καφενείο; Ποιός έκανε και ποιός ανέχθηκε τέτιους ελέγχους; Κύριοι του ΟΠΕΚΕΠΕ φαίνεται ότι έχετε ακόμη τη νοοτροπία του Καφενείου (αν βέβαια τα πράγματα είναι όπως λέγονται) τώρα σε ότι αφορά τους κτηνοτρόφους, φαίνεται εκεί να γινότανε μεγάλο πάρτυ. Ισως βέβαια να έχουν αδικηθεί κάποιοι αλλά τα αποτέλεσμα είναι επιδοτήσεις για 13.000 ζώα και πραγματικός αριθμός 5.000. 62% ΛΙΓΩΤΕΡΑ ΒΡΕ ΠΑΙΔΊ ΜΟΥ. Ε ΚΆΠΟΙΑ ΑΝΉΛΙΚΑ ΔΕΝ ΣΏΖΟΥΝ ΤΗΝ ΠΑΡΤΙΔΑ. Αστα να πάνε αγαπητοί Κτηνοτρόφοι. τωρα καταλαβαίνω καλύτερα γιατι το γάλα είναι ολανδικό και ίχνος ελληνικού μοσχαρίσιου κρέατος στην Αγορα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.