Τρίτη, 26 Ιανουαρίου, 2021

Κτηνοτρόφοι της Λεπενούς συνάντησαν τον Κατσιφάρα στο Αγρίνιο

Κτηνοτρόφοι της Λεπενούς συνάντησαν τον Κατσιφάρα στο Αγρίνιο


Στη Λεπενού τον κήρυξαν ανεπιθύμητο αλλά στο Αγρίνιο έσπευσαν να τον… υποδεχθούν . Όχι με άγριες διαθέσεις αλλά για να του εκφράσουν εντόνως και ενώπιος- ενωπίω τα παράπονα τους.
Ο λόγος για κτηνοτρόφους βοοειδών που συνάντησαν τον περιφερειάρχη Απόστολο Κατσιφάρα διαμαρτυρόμενοι για τη στάση της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας-Κτηνιατρικής ΠΕ Αιτωλοακαρνανίας κατά τους ελέγχους του ΟΠΕΚΕΠΕ. Ελέγχους κατά τους οποίους τα βοοειδή που εντοπίστηκαν υπολείπονταν κατά χιλιάδες από τα δηλωθέντα.
Το τελευταίο διάστημα ωστόσο μερίδα κτηνοτρόφων έχει βγει στην αντεπίθεση ενώ κατατέθηκε και σχετική Ερώτηση στη Βουλή. Υποστηρίζουν (ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΕΔΩ) πως ο έλεγχος έγινε σε δυσμενείς καιρικές συνθήκες από τους ελεγκτές του Οργανισμού και δεν τους δόθηκε απαιτούμενος χρόνος να παρουσιάσουν τα ζώα τους. Υποστηρίζουν εξάλλου πως τα κλιμάκια όριζαν την ηλικία των ζώων με μια ματιά από απόσταση, εξαιρώντας τα ως μη επιλέξιμα και πως η αρμόδια Υπηρεσία της Περιφέρειας (ΔΑΟΚ ΠΕ Αιτωλοακαρνανίας) αρνήθηκε, μετά τους ελέγχους και το σάλο που προκλήθηκε, να αναλάβει αυτή να εκτιμήσει τις ηλικίες των ζώων επιμένοντας να μην δέχεται τα όποια αποδεικτικά προσκομίζουν οι κτηνοτρόφοι και πως ενώ  έχει την πλήρη ευθύνη για την επικαιροποίηση και την κτηνιατρική βάση δεδομένων, διαγράφει από τις εκτροφές των παραγωγών, ζώα που απλώς είχαν απωλέσει το ενώτιο. Ζητούν αποκατάσταση των μητρώων.
Οι κτηνοτρόφοι λοιπόν όταν ενημερώθηκαν πως ο περιφερειάρχης θα βρισκόταν σήμερα στο Αγρίνιο για να παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου, κινητοποιήθηκαν και τον ανέμεναν στο χώρο που στεγάζονται υπηρεσίες της περιφέρειας απαιτώντας να συναντηθούν μαζί του.
Αυτό έγινε μετά τη συνέντευξη Τύπου με τη συνάντηση, στην οποία βρίσκονται και υπηρεσιακοί παράγοντες και ο διευθυντής της ΔΑΟΚ , να παραμένει σε εξέλιξη έως πριν λίγη ώρα .
«Δεν είμαστε ψεύτες και λαμόγια όπως μας αποκάλεσαν» ήταν μια χαρακτηριστική έκφραση των κτηνοτρόφων που επέμεναν για «λάθη της ΔΑΟΚ», σε δηλώσεις τους στα μέσα ενημέρωσης. Σημείωσαν πως είναι κτηνοτρόφοι “πάππου προς πάππου” και τα ζώα υπαρκτά.
Ο Περιφερειάρχης επισήμανε πάντως το γεγονός πως ο έλεγχος έγινε από τον ΟΠΕΚΕΠΕ.
4

7

6

5

Θέματα που ενδιαφέρουν

3 Σχόλια

 1. Ανώνυμος

  Το να κράζεις μια ομάδα ανθρώπων που μοχθούν για να ζήσουν οικογένειες ειναι ντροπή σου!! Αν εισαι τόσο σίγουρος οτι εξαπάτησαν το Δημόσιο να μας το πεις με στοιχεία!! Το να κράζεις τον καθένα από διάφορους χώρους για οποιοδήποτε λόγο ειναι κατάντια!!Αυτα βέβαια γίνονται επειδή κάτι τέτοιους σαν εσένα σας τάιζε και σας ταΐζει αυτο εδω το κράτος και η δουλεια σας ειναι αυτή ακριβώς,το να κράζετε!!Ουστ!!

 2. jimy

  Αγαπητέ ανώνυμε,
  Πες μας στα αλήθεια εσύ που ξέρεις και γνωρίζεις από μόχθο, είναι αλήθεια ότι στη Λεπενού ήταν δηλωμένα 13.000 Βοοειδή και βρέθηκαν 5.000 , δηλαδή 62,5% λιγότερα. Αν δεν ξέρεις να σου πω εγώ ότι αυτό λέγεται απάτη, και η απάτη είναι ποινικό αδίκημα. Τώρα αν την απάτη για σένα λέγεται μόχθος, αυτό είναι αλλουνού Παπά ευαγγέλιο. Ξέρεις αγαπητέ κύριε ανώνυμε ότι η Χώρα τα τελευταία 5 χρόνια έχει επιστρέψει διψήφιο αριθμό εκατοντάδων χιλιάδες χιλιάδων στην ΕΕ για τέτοιου είδους παρατυπίες. Αυτά τα χρήματα θέλεις να τα πληρώσει ποιος; εμείς οι άλλοι; Τώρα αν εσύ θεωρείς κατάντια το να αποδίδονται τα του καίσαρα τω καίσαρει και να πληρώνει το λογαριασμό αυτός που φταίει λυπάμαι. Λοιπόν για να μη μακρηγορούμε ο έλεγχος είναι έλεγχος και όποιος ευθύνεται αυτός πρέπει να πληρώσει και το λογαριασμό. Κανένας Κατσιφάρας ή άλλος δεν πρόκειται να παρανομήσει γιατί αυτό αποτελεί πρόκληση άνευ προηγουμένου. Ταλεία και παύλα.

 3. jimy

  Αλήθεια κύριε Κατσιφάρα, τις επιστροφές στην ΕΕ θα τις πληρώσεις εσύ ή θα καλέσεις εμάς να τις πληρώσουμε όπως γίνονταν μέχρι τώρα. πέστε μας λοιπόν πόσα ζώα είχαν δηλωμένα οι κτηνοτρόφοι της Λεπενούς και πόσα βρήκαν οι ελεγκτές; Αλήθεια αυτοί οι κτηνοτρόφοι που δήλωναν αυτά τα ζώα πουλούσαν γάλα και κρέας τα τελευταία 3-5 χρόνια. πέστε μας λοιπόν πόσους τόνους γάλα πούλησαν και πόσους τόνους κρέας;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.