Κυριακή, 3 Ιουλίου, 2022

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στη Γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου «Χαρίλαος Τρικούπης»

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στη Γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου «Χαρίλαος Τρικούπης»

5240f711-411a-4c60-a613-b730a838faf3Οι προγραμματισμένες εργασίες δομικής συντήρησης που αφορούν τον αρμό συστολής/διαστολής της Γέφυρας «Χαρίλαος Τρικούπης» (από την πλευρά του Ρίου)συνεχίζονται κατά το αμέσως επόμενο διάστημα, καθιστώντας αναγκαίες ειδικές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις.
Η συγκεκριμένη δεύτερη φάση εργασιών απαιτεί ρυθμίσεις οι οποίες περιλαμβάνουν αποκλεισμό της αριστερής λωρίδας κυκλοφορίας και των δύο κατευθύνσεων κυκλοφορίας,από την περιοχή πριν από τον αρμό έως τον πλησιέστερο στο Ρίο πυλώνα (Μ1).
Οι εργασίες εφαρμογής των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων θα ξεκινήσουν την Κυριακή 8 Μαΐου στις 10:00μμ. Η παρούσα φάση των κυρίως εργασιών συντήρησης εκτιμάται ότι θα διαρκέσει περίπου τέσσερις (4) εβδομάδες και αναμένεται να ολοκληρωθεί την Πέμπτη 9 Ιουνίου.
Στη συνέχεια, νέος κύκλος εργασιών (3η φάση) θα αρχίσει μετά την προαναφερθείσα ημερομηνία και θα ολοκληρωθεί έως 22 Ιουλίου 2016, με περισσότερες πληροφορίες να δίνονται μέσω νέας ανακοίνωσης σε εύθετο χρόνο.
Ιδιαίτερη μέριμνα έχει ληφθεί για την ασφάλεια του προσωπικού εκτέλεσης των εργασιών, μέσω διαμόρφωσης χώρων μη-προσπελάσιμων,με την τοποθέτηση προκατασκευασμένων στηθαίων ασφαλείας από σκυρόδεμα.
Απαιτούνται ωστόσο χαμηλές ταχύτητες, ενώ -για την περίσταση- το όριο ταχύτητας θα μειωθεί από τα 80 στα 50 χλμ/ώρα.
Για την διέλευση των πεζών και των ποδηλάτων, θα παραμένει ανοικτό τουλάχιστον ένα από τα δύο πεζοδρόμια που διαθέτει η Γέφυρα.
Σε καμία περίπτωση δεν θα επιτρέπεται η διέλευση πεζών ή ποδηλάτων από το οδόστρωμα, ειδικότερα δε από τις αποκλεισμένες λόγω έργων ζώνες.
Επιπλέον, ο περιορισμός του πλάτους κάθε ρεύματος κυκλοφορίαςαποκλείει καθ’όλη τη διάρκεια των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων τη διέλευση υπερμεγεθών οχημάτων με πλάτος που υπερβαίνει τα 3,30 μέτρα.
Σε κάθε περίπτωση και για την αποφυγή ταλαιπωρίας θα πρέπει να ενημερώνεται εγκαίρως το Τμήμα Εξυπηρέτησης Πελατών μέσω της συμπλήρωσης της ειδικής φόρμας(http://www.gefyra.gr/security/Megala-fortia-Eidika-fortia/ )για τη χορήγηση της απαιτούμενης άδειας διέλευσης.
Η ΓΕΦΥΡΑ Α.Ε. ζητά την κατανόηση των χρηστών της Ζεύξης για την επίδραση των εργασιών στη συνήθη άνετη οδήγηση,
κατά τη διάρκεια των εργασιών συντήρησης ενός κρίσιμου δομικού στοιχείου όπως είναι ένας αρμός.
Επίσης παρακαλεί τους οδηγούς να συμμορφώνονται προς τη σχετική εργοταξιακή σήμανση και τις υποδείξεις της Τροχαίας,
καθώς και να επιδεικνύουν αυξημένη προσοχή κατά τη διέλευσή τους από την εν λόγω περιοχή.
Εργασίες υψηλού τεχνολογικού επιπέδου όπως οι προκείμενες, εκτελούνται βάσει μακροπρόθεσμου προγραμματισμού.
Υπακούουν δε στη δέσμευση της παραχωρησιούχου εταιρείας «να διατηρεί εξαιρετικά υψηλό το επίπεδο της δομικής συντήρησης,
ούτως ώστε να παραδίδεται η Γέφυρα ως αβλαβές εθνικό σύμβολο από γενιά σε γενιά».
Κατά τη διάρκεια των εργασιών, θα ενταθεί η ήδη επισταμένη εποπτεία της κυκλοφορίαςκαι θα προσαρμοστούν στις περιστάσεις οι όροι παροχής βοήθειας προς τους οδηγούς.
Ταυτόχρονα το Τμήμα Εξυπηρέτησης Πελατών (Τηλ. 26340-39010 & 39011) και όλοι οι εταιρικοί δίαυλοι επικοινωνίας με τους πολίτες – πελάτες θα παρέχουν επίκαιρη και σαφή ενημέρωση για τις συνθήκες που θα επικρατούν.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.