Πέμπτη, 21 Οκτωβρίου, 2021

Κυψέλη Αγρινίου: Τίμησαν τον αγωνιστή της αγροτιάς Μήτσο Βλάχο

Κυψέλη Αγρινίου: Τίμησαν τον αγωνιστή της αγροτιάς Μήτσο Βλάχο

Παρουσία της οικογένειας και κατοίκων της περιοχής πραγματοποιήθηκε, στην πλατεία Κυψέλης, το επίσημο μνημόσυνο για τον αγωνιστή της αγροτιάς Μήτσο Βλάχο.

Ο Αντιδήμαρχος Αγρινίου Βασίλειος Φωτάκης αναφέρθηκε στη σημασία της ημέρας : «Το σημείο αυτό κατέστη σύμβολο εθελοθυσίας και ηρωισμού. Ως ιστορικό γεγονός έχει αδιαμφισβήτητη αξία, έχει τη δύναμη της ζωής που αντιστάθηκε, έχει την ορμή της δικαιοσύνης που ξεχύθηκε και τη λάμψη της αλήθειας που δικαιώθηκε. Ελάχιστο χρέος μας να τιμούμε, να θυμόμαστε και να βιώνουμε το συγκλονιστικό μήνυμα της θυσίας».

Ακολούθησε κατάθεση στεφάνων από τον Δήμαρχο Αγρινίου Γιώργο Παπαναστασίου, τον πρόεδρο της Κοινότητας Κυψέλης κ.Ηλιάδη, τον Αντιπεριφερειάρχη Λ. Δημητρογιάννη, τον δημοτικό σύμβουλο Γιώργο Καραμητσόπουλο, εκπρόσωπο της οικογένειας Βλάχου, τον Διοικητή Τροχαίας Αγρινίου Αλέξιο Αντωνίου,τον πρώην Δήμαρχο Γρ. Τζαμαλή, τον Αντιπρόεδρο της ΔΕΥΑΑ και εκπρόσωπο του Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας Κ. Κιτσοπάνο, τον Αγροτικό Συνεταιρισμό « Ένωση Αγρινίου» και Συλλόγους της περιοχής. Παρόντες ο Αντιπεριφερειάρχης Θ. Μαυρομμάτης, οι Αντιδήμαρχοι Αγρινίου Μ. Παπαγεωργίου και Θ. Γρίβας, οι δημ. σύμβουλοι Ν. Καζαντζής, Π. Μαρνέζος και πρόεδροι κοινοτήτων.

Την εκδήλωση συνδιοργάνωσαν η οικογένεια Βλάχου, η Κοινότητα Λεπενούς, η Κοινότητα Κυψέλης, ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Λεπενούς «Ένωση», ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Λεπενούς «Ελπίδα», ο Αγροτικός Σύλλογος Λεπενούς. Τιμές απέδωσε η Φιλαρμονική του Δήμου Αγρινίου.

Θέματα που ενδιαφέρουν

2 Σχόλια

  1. Κώστας

    Επίσημο μνημόσυνο από αυτούς που πρωτοστατούν στο ξερίζωμα της αγροτιάς με κοινή Ευρωπαϊκή πολιτική,που παραδεινουν την αγροτική παραγωγή στους νεοτσιφλικαδες.
    Όχι κ.αντιδημαρχε, ελάχιστο χρέος στους νεκρούς του ταξικού αγώνα είναι ο όρκος για τη συνέχεια του.

  2. Νίκος Παλια-ντζής

    Κώστα, σας πείραξε η ευρωπαϊκή πολιτική; Προτού να μπούμε στη Ευρώπη, οι τοκογλύφοι σας έπιναν το αίμα και δεν είχατε ούτε δεύτερο βρακί για ν’ αλλάξετε! Άνοιξε κανένα οικονομικό έντυπο με στατιστικά στοιχεία μήπως και ξεστραβωθείς και μην αναμασάς τις σαχλαμάρες που ακούς στο καφενείο!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.