Τετάρτη, 16 Σεπτεμβρίου, 2020

Κυριακάτικα με αντιτουριστικό καιρό…

σκόρδα

*Βουτώντας  στην ουσία των πραγμάτων (όπως το συνηθίζουμε κάποιες Κυριακές) η είδηση της εβδομάδας από το τοπικό δελτίο δεν είναι κάποια από αυτές που νομίζετε. Είναι ότι χθες ένας τυπάκος πουλούσε… σκόρδα χωρίς άδεια και συνελήφθη για υπαίθριο εμπόριο! Τον έπιασαν άνδρες της ΔΙΑΣ και δεκάδες πλεξίδες σκόρδα κατασχέθηκαν! Ω Θεοί, τι θα ακούγαμε σήμερα το πρωί αν το ημερολόγιο δεν έγραφε 18 Ιούνη 2017; Πόσες καυτές πένες δεν θα φώναζαν «αίσχος», πόσοι δεν θα καλούσαν σε μια λαϊκή εξέγερση όλων όσων θέλουν τα σκόρδα να πωλούνται ελεύθερα από τον λαό για τον λαό. Πόσοι δεν θα έγραφαν για το αστυνομικό κράτος, πόσοι δεν θα καλούσαν σε ξεσηκωμό; Σήμερα όχι μόνο δεν τρέχει τίποτε αλλά πήγαμε να βρούμε και μια φωτογραφία στο google με σκόρδα και παντού βγαίνει η Φαίη Σκορδά! Δοκιμάστε το και κλάψτε για όσα περάσαμε. Εδώ ούτε για παράνομο καπνό δεν τολμούσαμε να γράψουμε, μας την έπεφταν οι θεριακλήδες γκεβαριστές…

*Τρομακτικός ο τρόπος που σκιαγραφείται το προφίλ του καθενός μας στα ΜΜΕ, στα δίκτυα και στα διάφορα μαγαζάκια που διαμορφώνουν άποψη; Για παράδειγμα, στην πολιτική έχει σημασία πόσοι και ποιοί θα γράψουν για σένα και πόσοι και ποιοι θα διαδώσουν το αφήγημα που έχει επιλεγεί για σένα. Δεν έχει σημασία τι γράφει η πορεία της ζωής σου και τι ήθελες να κάνεις εσύ. Να, με την ευκαιρία της ασθένειας του Σταύρου Θεοδωράκη θυμήθηκα πως «αποδείχτηκε» στο πανελλήνιο η σχέση του με τα συμφέροντα επειδή ήταν δημοσιογράφος σε συστημικό κανάλι. Οι σημερινοί κυβερνώντες έκαναν εξαιρετική δουλειά δαιμονολογώντας γι’ αυτό το μικρό κόμμα κι αυτόν τον συνάδελφο του Αυτιά, «δείχνοντας» στα καφενεία τον προαιώνιο εχθρό, τον φίλο των «συμφερόντων».
Δεν είχα διαπιστώσει πόσο αξιοθαύμαστα οργανωμένο ήταν όλο αυτό το κόλπο μέχρι που διάβασα ένα άρθρο της Δήμητρας Γκρους στην Athens Voice όπου εξηγεί ποιος έχει το πάνω χέρι στις πληροφορίες γι’ αυτόν τον άνθρωπο κι αυτό το κόμμα! Λοιπόν, στη “Βικιπαιδεία” στο λήμμα “Ποτάμι”, στο τέλος της σελίδας, στις Παραπομπές, οι πρώτες τέσσερις είναι οι:
1.Πιζάνιας, Πέτρος. «Το Ποτάμι και τα βαλτόνερα». Εφημερίδα των Συντακτών.
2.Χλωπτσιούδης, Δήμος. «Το Ποτάμι ως νέα δεξιά;». tvxs.gr.
3.Ανανδρανιστάκης, Γιώργος. «Πόσο δεξιό είναι Το Ποτάμι;». Η Αυγή.
4.«Το “κεντροαριστερό” Ποτάμι, γίνεται… νεοφιλελεύθερο». koutipandoras.gr.
Όλα άρθρα που μπήκαν το…2015, όλα από την πλευρά των ορκισμένων αντιπάλων! Ναι, έτσι γράφεται η ιστορία σήμερα, έτσι δουλεύει η «δημοσιογραφία».

*Επίσης, στο ίδιο πνεύμα με την παραπάνω διαπίστωση, καλό είναι να θυμίσουμε ότι ο πρώην πρωθυπουργός της ωραιότερης χώρας του κόσμου, Λουκάς Παπαδήμος, έχει ήδη 24 μέρες στο νοσοκομείο. Είτε είναι από το ζάχαρο που του ανέβηκε και η πληγή δεν κλείνει, είτε από το σοκ από το οποίο δεν μπορεί να ξεφύγει, η αλήθεια είναι ότι ένας άνθρωπος(ακόμη και κάποιος διαβολικός τραπεζίτης διορισμένος από δρακονιανούς της Μπίλντερμπεργκ) δεν κάθεται σχεδόν ένα μήνα στο νοσοκομείο. Ξέρω, «ψόφο και καρκίνο (και άλλα τέτοια πονόψυχα) από όλο τον αγανακτισμένο πληθυσμό που του στέρησαν τα όνειρα», απλώς πρόκειται για άλλη μια απόδειξη για το πώς διαμορφώνεται η ατζέντα της δημοσιότητας.

*Έγραψε κι ο Κυρ. Μητσοτάκης στο facebook για το χάλι που του έστειλε ένας φίλος του να δει από το ΕΜΠ με το ερώτημα «πως βγαίνουν τόσο καλοί φοιτητές από τόσο άθλιο χώρο;». Και οι μισοί σχολιαστές από κάτω τον ρωτάνε «τόσα χρόνια, που ήσουν και υπουργός, τι έκανες;». Για απάντα αν μπορείς…

 

Γ.Σ.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.