Πέμπτη, Ιούλιος 18, 2019

Κυριακή της Ορθοδοξίας στον Καθεδρικό Ναό της Ναυπάκτου

0-892

Εορτάσθηκε με την δέουσα λαμπρότητα η Κυριακή της Ορθοδοξίας στην Ναύπακτο και ιδιαιτέρως στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Δημητρίου.

Τελέσθηκε η πανηγυρική αρχιερατική θεία Λειτουργία, από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ναυπάκτου κ. Ιερόθεο, με την συμμετοχή του Πρωτοσυγκέλλου και των Ιερέων του Ναού. Στο αναλόγιο έψαλε χορός με χοράρχη τον Πρωτοψάλτη Παντελή Αναστασόπουλου. Το Σύμβολο της Πίστεως απήγγειλε ο Δήμαρχος Ναυπακτίας κ. Παναγιώτης Λουκόπουλος, τον οποίον συνόδευε και ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ναυπακτίας κ. Θωμάς Κοτρωνιάς.

Ο Σεβασμιώτατος κατ’ αρχάς ομίλησε για την άγνωστη στους πολλούς Ορθοδοξία, επειδή υπάρχει σύγχυση και επιρροές από άλλες παραδόσεις και επειδή υπάρχουν διάφορες σκοπιμότητες. Στην συνέχεια ανέφερε ότι το τί είναι Ορθοδοξία το δείχνουν οι αποφάσεις των Οικουμενικών Συνόδων, το περιεχόμενο της Φιλοκαλίας και η λατρεία με κορυφαίο γεγονός την θεία Λειτουργία, και ακόμη τις εκκλησιαστικές τέχνες, όπως η μουσική και η εικονογραφία. Ευχήθηκε να γνωρίσουμε το βάθος της Ορθοδοξίας, που είναι η μετάνοια και η ταπείνωση και το ύψος της που είναι το Φως της Αναστάσεως και η βιαία πνοή της Πεντηκοστής.

Στο τέλος της θείας Λειτουργίας έγινε η λιτάνευση των ιερών Εικόνων, κατά το τυπικό, από τους Ιερείς, τους ιερόπαιδες και τους Επιτρόπους του Ναού.

Μετά το πέρας της λιτανείας ο Σεβασμιώτατος χειροθέτησε αναγνώστες δύο από τους μαθητές της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ι. Μητροπόλεως, τον Απόστολο Παπακωστόπουλο, ιδιωτικό υπάλληλο, και τον Αντώνιο Αντωνιάδη, φοιτητή Εκκλησιαστικής και Πολιστικής Κατάρτισης.

Τέλος ο Ιερός Ναός δεξιώθηκε όλους τους εκκλησιασθέντες στην αίθουσα του Ι. Ναού, ιδιαιτέρως τα παιδιά, αγόρια και κορίτσια, που υπηρετούν και αγαπούν τον Ιερό Ναό, τα οποία έλαβαν ως ευλογία την εικόνα που λιτάνευσαν και ένα διδακτικό τευχίδιο και παρακολούθησαν προβολή για τον Ιερό Ναό της Αναστάσεως του Κυρίου και τον Πανάγιο Τάφο.

Δεξίωση για τους Θεολόγους καθηγητές στο Επισκοπείο

Το μεσημέρι της Κυριακής της Ορθοδοξίας ο Σεβασμιώτατος δεξιώθηκε στο Επισκοπείο τους Θεολόγους καθηγητές της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Ναυπακτίας.

Μέ τον τρόπο αυτό η Ιερά Μητρόπολη και ο Σεβασμιώτατος προσωπικά αποδίδει τιμή στους Θεολόγους καθηγητές, των οποίων το έργο είναι πολύτιμο στις ημέρες μας, που το μάθημα των Θρησκευτικών δέχεται ασφυκτική πίεση από αντιπαραδοσιακές δυνάμεις.

Οι Θεολόγοι συζήτησαν με τον Σεβασμιώτατο για διάφορα εκκλησιαστικά, θεολογικά και εκπαιδευτικά θέματα.

 Φωτογραφίες ΕΔΩ

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.