Πέμπτη, 21 Ιανουαρίου, 2021

Kυριάκος: Aλλο ο Καραμανλής και άλλο οι “καραμανλικοί”

Kυριάκος: Aλλο ο Καραμανλής και άλλο οι “καραμανλικοί”

opp.w_lΣτο ναρκοπέδιο της υπόθεσης του Ανδρέα Γεωργίου, πρώην προέδρου της ΕΛΣΤΑΤ, εξακολουθεί να κινείται η Νέα Δημοκρατία, η ηγεσία της οποίας επιχειρεί να απεγκλωβιστεί από τη σχετική συζήτηση που τροφοδοτείται από διάφορες πλευρές.

Η ηγετική ομάδα της Ν.Δ. θέλει να τερματιστεί η συζήτηση περί των σχέσεων Κυρ. Μητσοτάκη και Κ. Καραμανλή.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιθυμεί να μην κυριαρχεί στην ατζέντα το συγκεκριμένο θέμα που εκ των πραγμάτων δημιουργεί εντάσεις και διαξιφισμούς, απόρροια της αναβίωσης των παλαιών παθών στο χώρο της κεντροδεξιάς.

Η ενεργή παρουσία και δραστηριοποίηση τμήματος των καραμανλικών που υψώνει τοίχος προστασίας στον πρώην Πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή για την υπόθεση της ΕΛΣΤΑΤ και προσπαθεί να ακυρώσει τη συζήτηση ότι έχει ευθύνη για την κατάσταση που βρέθηκε η χώρα πριν την υπαγωγή στο μνημόνιο, προκαλεί ποικίλες αντιδράσεις. Κυρίως επαναφέρει στο προσκήνιο και τη συζήτηση περί των υπόγειων συζητήσεων και επαφών μεταξύ των καραμανλικών και τμήματος της ηγετικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ.

Η ηγεσία της Ν.Δ. προσπαθεί να κρατήσει χαμηλούς τόνους και παρά το γεγονός ότι δεν έχει εκδώσει επίσημη ανακοίνωση για την υπόθεση της ΕΛΣΤΑΤ, ευελπιστεί να σταματήσει η δημόσια συζήτηση που ρίχνει νερό στο μύλο της εσωστρέφειας.

Το μόνο που υπάρχει είναι μια διαρροή, σύμφωνα με την οποία ο Κυρ. Μητσοτάκης φέρεται να λέει ότι [AdTech Ad] «έχουμε κάνει την αυτοκριτική μας. Δεν θα αυτομαστιγωθώ κιόλας…».

Από εκεί και πέρα, μετά και τα χθεσινά συμβάντα (δηλ. επίθεση του γραμματέα του κόμματος Λευτέρη Αυγενάκη κατά του πρώην υπουργού Γιάννη Μιχελάκη με απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς που στυλ «ποιος μιλάει…και «ασήμαντα πρόσωπα» και δημοσιεύματα φιλοκυβερνητικών ΜΜΕ υπέρ καραμανλικών), θεωρήθηκε επιβεβλημένο να μεταδοθεί από την ηγετική ομάδα και συγκεκριμένα από το περιβάλλον του Κυρ. Μητσοτάκη, ότι οι σχέσεις του προέδρου της Ν.Δ. με τον Κ. Καραμανλή είναι άριστες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ηγετική ομάδα της Ν.Δ. θέλει να τερματιστεί η συζήτηση περί των σχέσεων Κυρ. Μητσοτάκη και Κ. Καραμανλή και γι’ αυτό και μεταδίδεται από χθες το βράδυ ότι οι δυο πολιτικοί και συνομιλούν τακτικά και οι σχέσεις τους είναι άριστες, ενώ μάλιστα προβάλλεται και το πρόσφατο δείπνο των δυο μετά συζύγων, της Μαρέβας Γκραμπόβσκι και της Νατάσσας Καραμανλή στο σπίτι του προέδρου της Ν.Δ. στην Κηφισιά.

Η ηγεσία της Ν.Δ. διαχωρίζει, όπως προκύπτει, τους καραμανλικούς (Ευριπίδη Στυλιανίδη, Βαγγέλη Αντώναρο, Σάκη Ιωαννίδη, κ.α.) που κάνουν φασαρία για την υπόθεση Γεωργίου από τον πρώην Πρωθυπουργό και επιμένουν ότι δεν μιλούν εξ ονόματός του.

Παράλληλα, αναδεικνύουν την επικοινωνιακή προπαγάνδα του ΣΥΡΙΖΑ και τους μηχανισμούς, όπως λένε, των υπογείων του Μεγάρου Μαξίμου με τα τρολς που κάνουν, σύμφωνα με τη φράση κεντρικού στελέχους της Ν.Δ., υπερωρίες!

Την ίδια στιγμή ο έτερος πρώην πρόεδρος της Ν.Δ. Αντώνης Σαμαράς διαμηνύει μέσω τρίτων, ότι καλώς η Ν.Δ. δεν τοποθετείται επίσημα και δημόσια στο θέμα της ΕΛΣΤΑΤ, διότι μια τέτοια ενέργεια θα προκαλούσε την ενόχληση των πιστωτών και εταίρων με τους οποίους, εκ της θέσεώς του, είχε επαφές και καλή επικοινωνία ο Α. Γεωργίου.

Πέρα από την αντιπαράθεση μεταξύ της ηγεσίας και καραμανλικών, υπάρχει σαφής διαφορά των δεύτερων με τους σαμαρικούς, αφού ο Α. Σαμαράς που δίνει το πρόσταγμα επιμένει ότι δεν πρέπει να συντηρηθεί το κλίμα κατά του Α. Γεωργίου.

Σε αυτό το κλίμα, ο Κυρ. Μητσοτάκης προετοιμάζεται από τα νέα γραφεία του κόμματος για τη ΔΕΘ και εκτιμά ότι στο ενδεχόμενο απόπειρας αιφνιδιασμού του πρωθυπουργού με πρόωρες εκλογές θα υπάρξει τσουνάμι κατά του ΣΥΡΙΖΑ που θα λειτουργήσει σημαντικά υπέρ της ΝΔ.

Ο πρόεδρος της Ν.Δ. λέει σε συνομιλητές του ότι όσο περνάει ο καιρός και τα προβλήματα των Ελλήνων μεγαλώνουν, η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα θα βρεθεί υπό μεγάλη πίεση, και θα θελήσει είτε να διευρύνει την κυβερνητική πλειοψηφία «φλερτάροντας» με τον Βασίλη Λεβέντη ενόψει της δεύτερης αξιολόγησης ή θα αιφνιδιάσει με πρόωρες εκλογές για να αποτρέψει δραματική φθορά του ΣΥΡΙΖΑ.

thetoc.gr

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.