Τετάρτη, 27 Ιανουαρίου, 2021

Κύστη Κόκυγα – Από τι προκαλείται;

Κύστη Κόκυγα – Από τι προκαλείται;

Υπάρχει ένας τύπος κύστης που μπορεί να έχετε στο κάτω μέρος της ουράς σας ή του κόκκυγα. Ονομάζεται κύστη κόκκυγα και μπορεί να μολυνθεί και να γεμίσει με πύον. Μόλις μολυνθεί, ο τεχνικός όρος είναι «pilonidal abses» και μπορεί να είναι οδυνηρός.

Μοιάζει με ένα μεγάλο σπυράκι στο κάτω μέρος της ουράς σας. Είναι πιο συχνό στους άνδρες παρά στις γυναίκες. Συνήθως συμβαίνει συχνότερα στους νέους.

Άτομα που κάθονται πολύ, όπως οδηγοί φορτηγών, έχουν περισσότερες πιθανότητες να αποκτήσουν ένα.

Μπορούν να αντιμετωπιστούν. Εάν η κύστη σας γίνει πρόβλημα, ο γιατρός σας μπορεί να την αποστραγγίσει ή να την αφαιρέσει μέσω χειρουργικής επέμβασης.

Τι προκαλεί μια Κύστη Κόκκυγος;

Οι περισσότεροι γιατροί πιστεύουν ότι οι εσωτερικές τρίχες είναι ο λόγος για πολλές από αυτές. Το Pilonidal σημαίνει «φωλιά των μαλλιών», και οι γιατροί μερικές φορές βρίσκουν τα θυλάκια της τρίχας μέσα στην κύστη.

Μια άλλη θεωρία είναι ότι οι pilonidal cysts εμφανίζονται μετά από ένα τραύμα σε αυτήν την περιοχή του σώματός σας.

Κατά τη διάρκεια του Β ‘Παγκοσμίου Πολέμου, περισσότεροι από 80.000 στρατιώτες απέκτησαν τέτοιες κύστες που τους οδήγησαν στο νοσοκομείο. Οι άνθρωποι πίστευαν ότι ήταν λόγω ερεθισμού από την οδήγηση με ανώμαλα τζιπ.

Μπορεί να έχετε περισσότερες πιθανότητες να αποκτήσετε κύστη αν γεννηθήκατε με ένα μικρό λακκάκι στο δέρμα ανάμεσα στους γλουτούς σας. Αυτό το λακκάκι μπορεί να τείνει να μολυνθεί, αν και οι γιατροί δεν είναι ακριβώς σίγουροι γιατί.

Άλλοι παράγοντες κινδύνου περιλαμβάνουν την παχυσαρκία, μεγάλες ποσότητες μαλλιών, όχι αρκετή άσκηση, παρατεταμένη συνεδρίαση και υπερβολική εφίδρωση.

Συμπτώματα

  • Τα συμπτώματα μιας πνευμονικής κύστης περιλαμβάνουν:
  • Πόνος, ερυθρότητα και πρήξιμο στο κάτω μέρος της σπονδυλικής στήλης
  • Κακή μυρωδιά από το πύον
  • Πόνος στην αφή
  • Πυρετός

Μπορούν να ποικίλουν σε μέγεθος. Η δική σας μπορεί να είναι ένα μικρό λακκάκι ή να καλύπτει μια μεγάλη, επώδυνη περιοχή.

Πότε πρέπει να καλέσω έναν γιατρό;

Η θεραπεία μπορεί να περιλαμβάνει αντιβιοτικά, θερμές κομπρέσες και τοπική θεραπεία με αποτριχωτικές κρέμες. Σε πιο σοβαρές περιπτώσεις πρέπει να αποστραγγιστεί ή να λυθεί για να επουλωθεί. Όπως και άλλα βράσματα, δεν γίνεται καλύτερα με αντιβιοτικά συνεπώς μπορεί να χρειαστεί χειρουργική επέμβαση.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.