Τετάρτη, 25 Μαΐου, 2022

Λαϊκή Ενότητα: τα νέα μνημονιακά μετρά δεν θα περάσουν – παλλαϊκός ξεσηκωμός παντού

Λαϊκή Ενότητα: τα νέα μνημονιακά μετρά δεν θα περάσουν – παλλαϊκός ξεσηκωμός παντού

αρχείο λήψης (1)Η Συντονιστική επιτροπή Αιτωλοακαρνανίας της Λαϊκής Ενότητας αναφέρει τα εξής σε ανακοίνωση:

ΤΑ ΝΕΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΑ ΜΕΤΡΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ    ΠΑΛΛΑΪΚΟΣ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΠΑΝΤΟΥ

Η κυβέρνηση Τσίπρα κατέθεσε στη Βουλή για συζήτηση, με στόχο να ψηφισθούν ίσως και την Μεγάλη Βδομάδα, τα νομοσχέδια – καταστροφής της κοινωνικής ασφάλισης και νέας φοροεπιδρομής. Και τα δύο αυτά νομοσχέδια μειώνουν δραματικά και λεηλατούν συντάξεις και λαϊκά εισοδήματα, εξαναγκάζουν σε έξοδο από το επάγγελμα και σε ανεργία εκατοντάδες χιλιάδες ελεύθερους επαγγελματίες και επιστήμονες και οδηγούν σε ξεκλήρισμα την μικρομεσαία αγροτιά. Επίσης η κυβέρνηση προωθεί νέα αύξηση έμμεσων φόρων, ολοκλήρωση του ξεπουλήματος της δημόσιας περιουσίας και παράδοση ακόμα και της πρώτης κατοικίας υπερχρεωμένων νοικοκυριών στις τράπεζες, στις αρπακτικές ορέξεις ξένων κερδοσκοπικών κεφαλαίων.

Δεν σταματούν όμως μόνο εκεί.

Εκτός από τα παραπάνω μέτρα, που θα επιβαρύνουν το λαό με 5,4 δις ευρώ, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ συμφώνησε τελικά με τους δανειστές να νομοθετήσει και επιπλέον «προληπτικά» μέτρα, ύψους 3,6 δις ευρώ, εξόντωσης του λαού για να εφαρμοστούν άμεσα σε περίπτωση μη υλοποίησης (πράγμα βέβαιον) του μνημονιακού προγράμματος.

Ψηφίζουν δηλαδή προληπτικά και τέταρτο μνημόνιο.

Τα αντιλαϊκά αυτά μέτρα ανατρέπονται μόνο με αντίσταση και αγώνα.

Κυρίως όμως μπορούν να ανατραπούν μόνο με ενωτικούς και συντονισμένους αγώνες των εργαζομένων, των συνταξιούχων, των νέων, των ανέργων, των μικρομεσαίων, επαγγελματιών, επιστημόνων και αγροτών, με κοινά πανεργατικά και παλλαϊκά συλλαλητήρια, απεργίες και διαδηλώσεις.

Η αγωνιστική αδράνεια συμβιβασμένων συνδικαλιστικών ηγεσιών εξυπηρετεί φανερά την κυβέρνηση και το μνημονιακό πολιτικό κατεστημένο. Και οι χωριστοί όμως «αγωνιστικοί» περίπατοι και συγκεντρώσεις δεν τους ενοχλούν και δεν τους φοβίζουν και δεν συμβάλλουν στην ανατροπή των μέτρων.

Μόνο οι επίμονοι, διαρκείς, δυναμικοί, μαζικοί και ενωτικοί – εργατικοί και λαϊκοί αγώνες μπορούν να ματαιώσουν τα νέα δεινά και να συμβάλλουν στην ανατροπή αυτών των εφιαλτικών πολιτικών!

Ο ΑΓΩΝΑΣ  ΘΑ ΦΕΡΕΙ ΤΗ ΝΙΚΗ !

 

Θέματα που ενδιαφέρουν

3 Σχόλια

 1. σωστό

  τα νέα μνημονιακά μέτρα που προστατευουν το 90% των ανθρώπων του μόχθου και τα παίρνουν από κάτι τύπους σαν και του λόγου σας(διορισμένους καθηγητές των μαύρων ιδιαίτερων,συνδικαλιστές των παχιών αμοιβών,οικονομολογους των σιωπηλών ΚΕΚ) θα περάσουν,
  έτσι για να δούμε πως είναι να πληρώνει την κρίση και η πλουτοκρατία…

 2. Γιώργος

  οκ αγώνας και ξερό ψωμί σύντροφοι!

  ΑΜΕΣΑ Επιστροφή στην δραχμή και την ανεξαρτησία.

  Μόνο εξηγείστε στα μέλη σας, τους συνταξιούχους των ΕΥΓΕΝΩΝ ταμείων ότι η συνταξή τους θα καταβάλλεται σε δρχ και όχι σε ευρώ!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.