Πέμπτη, Ιούνιος 20, 2019

Λαϊκή Συσπείρωση Δυτ. Ελλάδας:Η κυβέρνηση ρίχνει το μπαλάκι στους αγρότες για την κατάσταση των ΓΟΕΒ

«Η Κυβέρνηση πετάει το μπαλάκι στους ίδιους τους ΓΟΕΒ και τους αγρότες για την κατάσταση  κατάρρευσης που βρίσκονται οι ΓΟΕΒ», αναφέρει σε σχετική της ανακοίνωση τη παράταξη της Λαϊκής Συσπείρωσης Δυτ. Ελλάδας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

της ΛΑΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑΣ

Κυβέρνηση: Για την κατάσταση στους ΓΟΕΒ φταίνε οι Αγρότες και οι εργαζόμενοι σε αυτούς.

Η Κυβέρνηση πετάει το μπαλάκι στους ίδιους τους ΓΟΕΒ και τους αγρότες για την κατάσταση  κατάρρευσης που βρίσκονται οι ΓΟΕΒ. Αυτό προκύπτει από την απάντηση που έδωσε ο Υπ. Γεωργίας, Στ. Αραχωβίτης, στην επίκαιρη ερώτηση του Νίκου Καραθανασόπουλου για τον ΓΟΕΒ Πηνειού – Αλφειού.  Απαλλάσσοντας τόσο την Κυβέρνηση καθώς όσο και την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας από τις ευθύνες που έχουν. Το ίδιο προκλητική ήταν και η αδιαφορία, ουσιαστικά, του υπουργού για το πότε θα καταβληθούν τα δεδουλευμένα τους.

Απαντώντας ο Νίκος Καραθανασόπουλος, τονίζει ότι το πρόβλημα βρίσκεται στην ίδια την κυβερνητική λογική, που αποδέχεται και η περιφέρεια, περί ανταποδοτικότητας και εμπορευματοποίησης του νερού.  Τόνισε ότι χρειάζεται  ένας συνολικότερος σχεδιασμός για τη διαχείριση των υδάτινων πόρων, που θα αμφισβητεί την κατεύθυνση της ΕΕ.

Σε αυτό το πλαίσιο χρειάζεται με ευθύνη της Κυβέρνησης να συντηρηθεί, να αποκατασταθεί  και να επεκταθεί το δίκτυο άρδευσης. Να καταβληθούν άμεσα τα δεδουλευμένα των εργαζόμενων των ΓΟΕΒ. Να κουρευτούν τα χρέη στους φτωχομεσαίους αγρότες και να παρέχεται δωρεάν το νερό στους αγρότες για τις καλλιέργειές τους.

 

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.