Δευτέρα, 25 Μαΐου, 2020

Λάμπρος Δημητρογιάννης: «Όψιμο ενδιαφέρον Κατσιφάρα για την Αιτωλοακαρνανία- ανάγκη για ανάδειξη νέων δυνάμεων»

Υπήρξε ένας από τους νεώτερους διοικητές νοσοκομείου στα χρονικά της χώρας και σε ηλικία 29 ετών κατάφερε να ολοκληρώσει το ιδιαίτερα δύσκολο έργο της μεταφοράς του νοσοκομείου Αγρινίου από το παλιό στο νέο κτήριο, πράγμα που πολλοί τότε θεωρούσαν σχεδόν… ακατόρθωτο.

Ο Λάμπρος Δημητρογιάννης, έχοντας  πλέον στη φαρέτρα του το όπλο της ικανότητας διαχείρισης κρίσιμων καταστάσεων, της διοίκησης σε περιόδους κρίσης (η επιτυχημένη διοίκησή του συνεχίστηκε και στο νοσοκομείο Αργολίδας) και την όρεξη που επιτάσσει το νεαρό της ηλικίας του, συμμετέχει στο συνδυασμό «Όλα από την Αρχή» του Νεκτάριου Φαρμάκη για την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος.

Ο υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος Αιτωλοακαρνανίας, που θεωρείται από τα πιο δυνατά «χαρτιά» του υποψήφιου Περιφερειάρχη στην περιοχή, μίλησε χθες στο agriniowebradio.gr και την εκπομπή της Μαρίνας Ζαρκαβέλη.

«Η περίοδος εκείνη (σ.σ. της μεταφοράς του νοσοκομείου Αγρινίου) ήταν δύσκολη για εμένα, μου άφησε όμως σημαντικά διοικητικά εφόδια, που είναι χρήσιμα βέβαια στην πολιτική γιατί η ικανότητα διοίκησης και διαχείρισης καταστάσεων είναι στοιχεία που προσθέτω σε αυτή την προεκλογική περίοδο και που θα προσθέσω στην παράταξη, εάν ο κόσμος μας δώσει την εντολή για την Περιφέρεια», επεσήμανε.

Στο γιατί διάλεξε την παράταξη του Νεκτάριου Φαρμάκη για να θέσει υποψηφιότητα ,εξήγησε πως πέραν των συγκεκριμένων πολιτικών χαρακτηριστικών με τα οποία ταυτίζεται, κίνητρό του ήταν η ανάγκη για ανάδειξη  νέων δυνάμεων. «Τα  χρόνια διοίκησης της υπάρχουσας περιφερειακής Αρχής δεν απέδωσαν αυτά που έπρεπε και είχαν σχεδόν μηδαμινά αποτελέσματα στην περιοχή της Αιτωλοακαρνανίας», είπε, ενώ στο αν και κατά πόσο είναι εύκολο να «πάρει» την Περιφέρεια ένας άνθρωπος διαφορετικών «πολιτικών χαρακτηριστικών από εκείνους που διαχρονικά βρίσκονταν στην ηγεσία της, ο κ. Δημητρογιάννης εξήγησε πως αυτό είναι κάτι που αποδείχθηκε πέρα για πέρα εφικτό στις εκλογές του 2014, με τη μεγάλη ανταπόκριση του κόσμου στην υποψηφιότητα, τότε, του Ανδρέα Κατσανιώτη.

«Καθημερινά συναντάμε ανθρώπους από άλλους πολιτικούς χώρους που δείχνουν εμπιστοσύνη στον συνδυασμό μας.  Η περιφερειακή αυτοδιοίκηση είναι ο συνδετικός κρίκος μεταξύ των τοπικών κοινωνιών και της εκάστοτε κεντρικής εξουσίας. Ο κόσμος πλέον διαπιστώνει πως η Περιφερειακή Αρχή Κατσιφάρα δε λειτούργησε έτσι, αντίθετα λειτούργησε με ένα είδος μεροληψίας για πολλές περιοχές, που αδίκησε  την Αιτωλοακαρνανία και την Ηλεία και με έναν μεμονωμένο σχεδιασμό, όχι πολιτικό , αλλά που αφορούσε αποκλειστικά την πολιτική της επιβίωση», είπε μεταξύ άλλων ο κ. Δημητρογιάννης.

Επεσήμανε πως η Αιτωλοακαρνανία παραμένει στους πρώτους νομούς σε φτώχεια και ανεργία: «Το επιχείρημα της οικονομικής κρίσης δεν αποτελεί δικαιολογία για τον κ. Κατσιφάρα,  αφού άλλες περιφέρειες έχουν κάνει βήματα μπροστά όλα αυτά τα χρόνια.Στη Δυτική Ελλάδα πολλά κονδύλια δεν έχουν αξιοποιηθεί, είμαστε χαμηλά σε απορροφητικότητα ευρωπαϊκών προγραμμάτων και η καθημερινότητα δείχνει πως 9 χρόνια μετά υπάρχουν βασικά θέματα που δεν έχουν επιλυθεί. 9 χρόνια Περιφερειακής Αρχής Κατσιφάρα και ακόμη τα χωριά της Αιτωλοακαρνανίας που έχει τέτοιον υδάτινο πλούτο, τσακώνονται μεταξύ τους για την άρδευση των εκτάσεων! Ίσως όμως είναι και θέμα πρακτικής του «διαίρει και βασίλευε» που ακολουθεί η Περιφερειακή Αρχή…».

Με αφορμή τις πρόσφατες εξαγγελίες Κατσιφάρα για αξιοποίηση μέρους του παλαιού νοσοκομείου Αγρινίου, ο κ. Δημητρογάννης έκανε λόγο για όψιμο ενδιαφέρον, ενός έργου που ανήκει στην πραγματικότητα στο Υπ. Υγείας: «Είχε σαν Περιφέρεια τις δομές εκείνες για να το κινήσει, αλλά περίμενε από το υπουργείο να εντάξει το έργο και να καρπωθεί εκείνος τα οφέλη. Ο κ. Κατσιφάρας προσπαθεί το τελευταίο διάστημα να ανακοινώσει έργα που «θα» γίνουν και δυστυχώς πλέον για αυτόν, αλλά ευτυχώς για τον νομό μας , έχει γίνει κατανοητό ότι τα ταξίματα δεν περνάνε στη συνείδηση του κόσμου. Ο κ. Κατσιφάρας λειτουργεί περισσότερο ως εκπρόσωπος Τύπου της κυβέρνησης παρά σαν πολιτικό πρόσωπο που ασκεί διοίκησή. Είναι ένας διαχειριστής, χωρίς ηγετικά χαρακτηριστικά, κάτι που εμείς αν έχουμε το αποτέλεσμα που θέλουμε την επομένη των εκλογών, σκοπεύουμε να αλλάζουμε», είπε.

Συνέχισε την κριτική προς τον Περιφερειάρχη και εκ νέου Υποψήφιο Περιφερειάρχη, σχολιάζοντας πως «Ο κ. Κατσιφάρας προσπαθεί να ωραιοποιήσει την εικόνα. Οι Αιτωλοακαρνάνες όμως δεν ξεχνούν το αναξιοποίητο πλούτο της περιοχής, τον επί 1,5 χρόνο κλειστό δρόμο στην Κλεισούρα… γενικά την ανετοιμότητα που πλέον στη συνείδηση του κόσμου διαπιστώνεται ως ανεπάρκεια».

Σε άλλο σημείο της συνέντευξης, απεκάλυψε πως ενόψει εκλογών  και έχοντας ο Περιφερειάρχης την ανάγκη να επιδείξει έργο για την περιοχή, όπως είπε ο κ. Δημητρογιάννης, πριν από δύο περίπου μήνες  ανακοίνωσε την ένταξη του Κέντρου Ψυχικής Υγείας Αγρινίου σε πρόγραμμα ενεργειακής αναβάθμισης, πράγμα που ο κ. Δημητρογιάννης χαρακτήρισε πολύ θετικό και χρήσιμο, έργο που όμως δεν είχε ακόμη λάβει τις απαραίτητες εγκρίσεις από το Υπουργείο…

«Το μεγάλο πρόβλημα είναι πως το ανακοίνωσε χωρίς να έχει πάρει έγκριση σκοπιμότητας από το Υπουργείο Υγείας! Υπάρχει προχειρότητα που τελικά καταλήγει να υποτιμά τόσο τους εργαζομένους του νοσοκομείου και τον καθημερινό αγώνα τους, όσο και τους πολίτες της Αιτωλοακαρνανίας γενικότερα», είπε συγκεκριμένα.

Επανέλαβε πως υπάρχει καθημερινά η διαπίστωση πως όλες οι περιοχές έχουν σημαντικά προβλήματα: « Όταν αφήνεις κάτι στο σύνολό του, μετά δεν μπορείς να προσέξεις ούτε ένα επιμέρους κομμάτι. Η αντιμετώπιση που είχε ο κ. Κατσιφάρας απέναντι στο νομό είναι απαράδεκτη. Συχνά  αφήνει να εννοηθεί  πως ο κ. Φαρμάκης είναι άπειρος. Ο κ. Φαρμάκης έχει διατελέσει εννιά χρόνια περιφερειακός σύμβουλος, γνωρίζει άψογα τα ζητήματα της περιφέρειας», σχολίασε.

Ερωτώμενος γιατί κατά την άποψή του θα πρέπει ο κόσμος της Αιτωλοακαρνανίας να δείξει εμπιστοσύνη στο πρόσωπό του, ο κ. Δημητρογιάννης ζήτησε αρχικά να δοθεί «ψήφος εμπιστοσύνης» στον συνδυασμό του Νεκτάριου Φαρμάκη γενικότερα: «Στο συνδυασμό υπάρχουν άτομα που έχουν ασκήσει διοίκηση και που αν χρειαστεί μπορούν να αναλάβουν τη διαχείριση δύσκολων καταστάσεων. Πρώτα λοιπόν θέλω να εμπιστευθεί ο κόσμος το ψηφοδέλτιό μας. Από εκεί και πέρα σε προσωπικό επίπεδο έχω μια συγκεκριμένα αναφορά που αφορά στον χώρο της υγείας και στις κοινωνικές δομές αλλά μέσω αυτού του κοινωνικού πεδίου επιδιώκω και ζητάω τη στήριξη των Αιτωλοακαρνάνων για να έχουμε μια ισχυρή εκπροσώπηση. Είναι πλέον εποχή να επιλέξει ο κόσμος αν αυτοί που θα τον εκπροσωπήσουν στην Περιφέρεια θα είναι εκείνοι που θα επιδείξουν μια συνεχή προσπάθεια και που θα επιδιώξουν να ασχολούνται νυχθημερόν με τα ζητήματα του νομού…».

Θέματα που ενδιαφέρουν

1 Σχόλιο

  1. Γιωργος

    Ναι ,άμα δεν ήταν ο πιτσιρικάς δε θα ειχε ολοκληρθει η μεταφορά του νοσοκομειου.Αυτόν περίμεναν….πάτε καλά ρε?τι γράφετε?ρε survivor και μνημόνια μέχρι να καεί ο ήλιος……..

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.