Τρίτη, 9 Μαρτίου, 2021

Laptop με κουπόνι και φθηνό Ίντερνετ

Laptop με κουπόνι και φθηνό Ίντερνετ

image.ashxΤου Κώστα Ιερίδη

Φορητούς υπολογιστές και ευρυζωνικές συνδέσεις θα μπορούν να αποκτούν πλέον σχεδόν 290.000 δικαιούχοι κοινωνικού μερίσματος, συνολικού προϋπολογισμού 100 εκατ. ευρώ.

Δωρεάν laptop και φθηνότερο Ίντερνετ για 290.000 δικαιούχους στο πλαίσιο της δράσης «Ψηφιακές υπηρεσίες αλληλεγγύης σε 8 Περιφέρειες αμιγούς σύγκλισης»Συγκεκριμένα, τα χρήματα αυτά θα διανεμηθούν σε όσους πληρούν εισοδηματικά και άλλα κριτήρια μέσω της δράσης «Ψηφιακές υπηρεσίες αλληλεγγύης σε 8 Περιφέρειες αμιγούς σύγκλισης». Το σχετικό έγγραφο δημοσιεύτηκε σήμερα στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως και υπογράφεται από τους υπουργούς Ανάπτυξης Κ. Σκρέκα, Παιδείας Α. Λοβέρδο και Υποδομών Μ. Χρυσοχοΐδη.
Συνολικά οι δικαιούχοι είναι 289.237 και, σύμφωνα με την υπουργική απόφαση, θα μπορούν να αποκτήσουν κουπόνια αξίας έως 410 ευρώ, με τα οποία θα χρηματοδοτήσουν την απόκτηση:
  • ενός H/Y (tablet/notebook/laptop) με κουπόνι αξίας έως 230 ευρώ
  • μιας ευρυζωνικής σύνδεσης αξίας μέχρι 12 ευρώ/ανά μήνα και για διάστημα μέχρι τις 31/12/2015 και τέλος
  • υπηρεσιών υποστήριξης – συμβουλευτικής ενημέρωσης για τη χρήση τεχνολογιών πληροφορικής και επικοινωνιών μέχρι 60 ευρώ.

Ποιοι είναι οι δικαιούχοι

Το πρόγραμμα «Ψηφιακή Αλληλεγγύη» αφορά στην παροχή ψηφιακών υπηρεσιών και εξοπλισμού στους δικαιούχους του κοινωνικού μερίσματος που κατοικούν στις 8 Περιφέρειες Σύγκλισης.

Ο δικαιούχος μπορεί να αναζητήσει τα κουπόνια του μέσω της ιστοσελίδας της δράσης και με χρήση των διαπιστευτηρίων (username/password) του πληροφοριακού συστήματος TAXISnet της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων να διαπιστώσει αν μπορεί να ωφεληθεί από τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία.

Σε περίπτωση που κρίνεται επιλέξιμος, έχει τη δυνατότητα να τυπώνει τον μοναδικό κωδικό του κουπονιού που του αντιστοιχεί ή να τον λαμβάνει στο e-mail ή στο κινητό του. Στη συνέχεια θα μπορεί να επισκέπτεται τον διαδικτυακό τόπο της δράσης και να αναζητεί τους παρόχους ή/και προμηθευτές των προσφερόμενων προϊόντων-υπηρεσιών και να εντοπίζει τις προσφορές-«πακέτα» που τον ενδιαφέρουν.

Στο κατάστημα ο ωφελούμενος προσέρχεται με το προσωπικό του κουπόνι που θα έχει εκτυπώσει (ή θα το έχει στο κινητό του) και με την αστυνομική του ταυτότητα/διαβατήριο. Ο ίδιος καλείται να επιλέξει υποχρεωτικά συσκευή και τηλεπικοινωνιακή σύνδεση και προαιρετικά υποστήριξη ή/και συμβουλευτική ενημέρωση.

zougla.gr

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.