Πέμπτη, 28 Ιανουαρίου, 2021

Λάθος συναγερμός οι σκηνές στο κέντρο της πόλης. Ήταν πρόσκοποι!

Λάθος συναγερμός οι σκηνές στο κέντρο της πόλης. Ήταν πρόσκοποι!

apo

Από το πρωί σήμερα κυκλοφορούσαν τα νέα για κάτι μεγάλο και περίεργο που συνέβαινε στο κέντρο της πόλης. Οι φήμες είχαν φτάσει μέσω τεχνολογίας σε ακτές και σε βουνά, καθώς εκεί βρίσκεται πολύ από το Αγρίνιο από το Σαββατοκύριακο. Αυτοί που μποτιλιάρουν το κέντρο σήμερα είναι επισκέπτες, αγοραστές για εκπτώσεις, άνθρωποι που ήρθαν να πληρώσουν λογαριασμούς και οι γνωστοί «τουρίστες» του Δεκαπενταύγουστου για γάμους, βαφτίσεις και τον εποχικό νόστο από το εξωτερικό.

Η φήμη έλεγε ότι σκηνές είχαν στηθεί στο προαύλιο του 4ου Δημοτικού Σχολείου στο Αγρίνιο οπότε οι συνειρμοί ήταν μετρημένα κουκιά: λες να ήταν πρόσφυγες που ήρθαν κρυφά τη νύχτα ή λες να ήταν κάποιο «καμπ» από αυτά που υπάρχουν σχεδόν σε όλη τη χώρα τέτοια εποχή για λόγους ανθρωπιστικούς, ακτιβιστικούς ή απλώς διασκέδασης με συνδυασμό των προηγούμενων; Βέβαια, σε αυτή τη δεύτερη περίπτωση προτιμώνται καλοκαιρινοί προορισμοί, θάλασσες, ακτές, βουνά.

Δυο τρεις ερωτήσεις στα γύρω μαγαζιά από το 4ο Δημοτικό, δεν απέφεραν αποτέλεσμα. Δεν είχε δει κάποιος κάτι, άρα οι επισκέπτες είχαν φύγει πολύ νωρίς. Ένα παιδάκι, γειτονόπουλο, επέμενε: «είχαν κάτι στρώματα και αντίσκηνα, αλλά πρέπει να έφυγαν πρωί», έλεγε στον μπαμπά του, διαβεβαιώνοντάς τον ότι τα είχε δει όλα από το μπαλκόνι.

Τελικώς, την βρήκαμε την άκρη. Ήταν πρόσκοποι! Ήταν περαστικοί, κάπου κι αυτοί θα στήσουν το δικό τους- λιγότερο εναλλακτικό πάντως- «κάμπ» μετά το Αγρίνιο. Εδώ που ήρθαν όμως, ζήτησαν την άδεια από τον δήμο για να διανυκτερεύσουν σε σκηνές και ο συγκεκριμένος χώρος τους παραχωρήθηκε. Το πρωί τα μάζεψαν και αποχώρησαν διακριτικά.

Ήταν λάθος ο… συναγερμός, οι πρόσκοποι είναι πολύ συμβατικοί για να μας απασχολήσει η παραμονή τους σε σκηνές. Δεν πρόλαβε κανείς να διαρρεύσει ότι είναι κεντρικός σχεδιασμός για πρόσφυγες από Συρία και το σχολείο κλείνει, οπότε δεν υπάρχει ψωμί. Μέχρι την επόμενη φήμη που θα φέρει «προβληματισμό και αναστάτωση», να είμαστε όλοι καλά.

 

Γ.Σ.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.