Κυριακή, 29 Νοεμβρίου, 2020

Leader με σκοπό την αγροτική ανάπτυξη

Leader με σκοπό την αγροτική ανάπτυξη

Η ομάδα της τοπικής δράσης της Τριχωνίδα Α.Ε πραγματοποίησε το απόγευμα ενημερωτικό σεμινάριο σχετικά με το πρόγραμμα leader, στην αίθουσα του Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας. Ο Διευθυντής της Ο.Τ.Δ του leader κ. Χαράλαμπος Καφρίτσας, ο γεωπόνος της ομάδας κ. Απόστολος Αυγέρης και οι δύο πολιτικοί μηχανικοί της ομάδας, κ. Σπύρος Σίμος και Μετζετζής Παντελής ενημέρωσαν τους ενδιαφερόμενους που παρευρέθησαν στη συνάντηση, σχετικά με το πρόγραμμα, ενώ αρχικά μίλησε η Διευθύντρια της εταιρίας κ. Ευφροσύνη Δελή η οποία τόνισε τη σημαντικότητα του προγράμματος για τις περιοχές στις οποίες θα εφαρμοστεί, καθώς εκείνες θα αναπτυχθούν και θα βελτιωθούν σημαντικά. Στη συνάντηση παρευρέθηκε και ο Δήμαρχος Παύλος Μοσχολιός.

Το leader είναι ένα πρόγραμμα αγροτικής ανάπτυξης που απευθύνεται σε μικρές περιοχές και μικρές επιχειρήσεις και καλύπτει 8 καλλικρατικούς Δήμους των Νομών Ευρυτανίας, Αιτωλοακαρνανίας και Λευκάδας και η καταληκτική ημερομηνία για την υποβολή των προτάσεων είναι η 28η Φεβρουαρίου. Συγκεκριμένα αφορά τοπικές και δημοτικές ενότητες έως 5.000 κατοίκων.

Στο Δήμο Αγρινίου καλύπτει τις   δημοτικές ενότητες Αγγελοκάστρου, Αρακύνθου, Θεστιέων, Νεάπολης, Κερασέας, Παραβόλας ,Στράτου(εκτός από το Καστράκι) και τις τοπικές κοινότητες Παντάνασας, Κερασέας  και Νερομάνας. «Το πρόγραμμα του Δήμου Αγρινίου αγκαλιάζει τη λίμνη καθώς αφορά τα χωριά γύρω από αυτή» σχολίασε ο κ. Καφρίτσας.
Στη συνάντηση αναφέρθηκαν τα κριτήρια επιλογής όσων αιτούνται συμμετοχή στο πρόγραμμα, αλλά και οι επιλέξιμες δαπάνες που είναι η διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου, η κατασκευή και βελτίωση ακινήτων και ο λοιπός νέος εξοπλισμός που θα χρειαστεί μία επιχείρηση ή ένα έργο κλπ. Το πρόγραμμα επίσης καλύπτει πολλούς επαγγελματικούς κλάδους , ενώ σύμφωνα με τα μέλη της ομάδας, δεν αποκλείεται κάποιος εκτός του επαγγελματικού φάσματος του προγράμματος εάν φυσικά πληροί τις υπόλοιπες προϋποθέσεις. Το πρόγραμμα, σύμφωνα με τον διευθυντή

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.